Personel Rektörlük Kupası Salon Futbolu müsabakaları
  • 2019-11-12

Üniversitemiz 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı faaliyetleri kapsamında; Personel Rektörlük Kupası Salon Futbolu müsabakaları 12 Kasım 2019 tarihinden itibaren Burhan Erdayı Kapalı Spor Salonunda başlayacaktır.

Bütün Takımlara Başarılar Dileriz.

T.C.

Fecriye AKMAN

Bilgisayar İşletmeni

SALON FUTBOLU MÜSABAKA KURALLARI

1. Turnuvaya katılacak olan takım sporcularının, Balıkesir Üniversitesi akademik ve idari personeli olması zorunludur.
  2. Turnuvaya katılacak olan takımları temsilen bir görevlinin kura çekiminde bulunması gerekmektedir. Kura çekiminde bulunamayan takım görevlisinin yerine Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli tarafından kura çekimi gerçekleştirecektir.

Kura çekimi sonucunda oluşturulacak olan gruplara yapılacak olan itirazlar kesinlikle kabul                  edilmeyecektir.

1. Turnuva tarihleri içerisinde takım sporcularının eğitim, seminer, sınav vb. görevlendirme tarihlerinin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na fikstür çekiminden önce dilekçe ile bildirilmesi durumunda müsabaka tarihlerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
  2. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından onaylanan sporcu listelerinin Müsabaka saatinden 15 dakika önce hakem masasına teslim edilmesi zorunludur. Listeye en fazla 12 sporcu yazılabilir.
  3. Turnuvaya sporcu sayısı yetersizliğinden katılamayacak olan Üniversitemiz Birimlerinden toplamda en fazla iki sporcu transfer hakkı olmak kaydı ile farklı bir birimin takım listesinde yer alabilir.
  4. 696 sayılı KHK 127. maddesiyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen 23 ve 24. maddeleri uyarınca görevli güvenlik personeli Sivil Savunma Uzmanlığı (696 KHK)  adı altında ayrıca takım oluşturabilirler.
  5. 696 sayılı KHK 127. maddesiyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen 23 ve 24. maddeleri uyarınca görevli temizlik personeli Destek Hizmetleri Birimi (696 KHK)  adı altında ayrıca takım oluşturabilirler.
  6. Vakıf bünyesinde görevli personeller istedikleri birimin takım listesinde transfer kontenjanından yer alabilirler.
  7. Sporcu sayısı yetersizliğinden takım oluşturamayan iki birim takım oluşturabilir, ancak bu şekilde takım oluşturan birimler iki sporcu transfer hakkını kullanamazlar.
  8. Takımlar gerekli spor malzemelerini kendileri sağlayacak olup, müsabakalara uygun kıyafetler ile katılım sağlanması zorunludur.
  9. Müsabakalarda FİFA veya futsal kurallarına göre imal edilmiş; FİFA’nın 4 numara belirlediği sekmeyen özelliğe sahip toplar kullanılacak olup, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nca sağlanacaktır.
  10. Müsabakalar Tek Devre Lig usulü oynanacaktır. Yarı final, final maçları eleme usulü olacaktır.
  11. Takımlar 5 kişi sahada olmak üzere 12 sporcudan oluşacaktır.
  12. Müsabakalar 20’şer dakikalık 2 devre halinde durdurmalı şekilde oynanacaktır.  Devre arası süresi 10 dakikadır.
  13. Her yarıda takımlar 5 faul limitine sahiptir. Limitin aşılması halinde her yapılan faul ikinci penaltı noktası olarak belirlenen “10 metrelik penaltı atışı” gerektirir.
  14. Geri pas kuralı geçerlidir.
  15. Takımların her devrede 1 mola hakkı bulunmaktadır. Mola süresi 1 dakikadır.
  16. Taç atışları topun taca çıktığı yerden ayakla kullanılır.
  17. Kaleci auta çıkan topu oyuna tekrar elle dahil etmek zorundadır.
  18. Oyunun durduğu zamanlarda topa sahip olan takım topu 4 saniye içerisinde oyuna sokmalıdır.
  19. Top müsabaka alanı dışına çıktığında oyun süresi durdurulur.
  20. Hakem oyunu durdurduğunda oyun süresi durdurulur.
  21. Topun tavana çarpması halinde topu rakip oyuncu kenardan oyuna sokar.
  22. Oyunda yatarak müdahale yapılamaz. (yalnız topu oyun sahası içinde tutmak için rakipsiz alanda kayarak müdahale yapılabilir.)
  23. Kırmızı kart gören oyuncunun takımı 2 dakikalık bir süreyle 4 kişi oynar ( rakip takımın bu süre içinde gol atması halinde, kart gören takım tekrar 5 kişi olarak 2 dakikalık sürenin dolmasını beklemeksizin oyuna başlar.) Kırmızı kart gören oyuncu maça artık dahil olamaz ve bir sonraki maç cezalı olur.
  24. Maç günlerini ve saatlerini takip etmek takımların sorumluluğundadır.
  25. Takımlar ilan edilen saati takriben 15 dakika içinde gelmemişse hükmen mağlup ilan edilir.
  26. Müsabakaya mazeretsiz çıkmayan takımlar 3-0 hükmen mağlup sayılacak, ayrıca mevcut puanından -3 puan düşülecektir.
  27. Kanamalı sakatlıklarda, sakatlanan oyuncunun kanaması devam ederse oyundan çıkması zorunludur. Oyuncu kanaması durmadan oyuna giremez.
  28. Müsabakalarda oyuncu değiştirme sınırsızdır.
  29. Çeyrek, yarı final ve final müsabakalarının berabere bitmesi halinde müsabakaların sonuna 5 dakika ilave süre eklenecektir. Uzatma sonunda eşitlik olması durumunda 5’erli seri penaltı atışlarına geçilir, eşitliğin devamı halinde tekli penaltı atışlarıyla müsabakanın sonucu belirlenir.
  30. Müsabaka esnasında sporcu;  hakem ve seyirci ile tartışmak yasaktır, mutlaka kart gerektirir.
  31. Yukarıda yazılı olan kurallar haricinde oluşan herhangi bir vaka durumunda alınacak karar tertip komitesine aittir.
  32. Hava muhalefeti veya geçerli mazeretler nedeniyle yapılamayan müsabakalar ile ilgili Tertip Komitesinin kararı uygulanır.
  33. Turnuvaya katılan her takım yukarıda belirtilen maddeleri kabul etmiş sayılır.

1. Maçların fikstürü ve puan durumu Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı web sayfasından duyurulacaktır.

*Müsabakalar Üniversitemiz Çağış Kampüsündeki Burhan Erdayı Kapalı Spor Salonu’nda yapılacaktır.

İşbirliğiniz için teşekkürler.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Çağış Yerleşkesi 10145 BALIKESİR

0-266-6121400
sks@balikesir.edu.tr