Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı II. Duyuru

• 2020-10-23

ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI

II. DUYURU

“Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı” COVİD-19 Pandemi süreci nedeniyle 23 Ekim 2020 Cuma saat 11:00’de  online olarak yapılmıştır.

Sınava Microsoft Teams sistemi üzerinden katılan bir kısım öğrencilerin, Microsoft Teams ve Server kaynaklı sorun nedeniyle sınavlarını tamamlayamadıkları (Gönder sekmesi hatası) İsim ve Öğrenci numaraları ile tespit edilmiştir.

Bu nedenle :

1. Microsoft Teams sistemine aktarım esnasında, Öğrenci Numaraları hatası nedeniyle Sisteme aktarılamayan öğrenciler,
  2. 23 Ekim 2020 Cuma saat 11:00 de Microsoft Teams üzerinden Sınava katılan ama Sistem hatası nedeniyle sınavını gönderemeyen öğrenciler, aşağıda belirtilen tarih ve saate tekrar sınava alınacaklardır.
  3. Microsoft Teams sistemine aktarım esnasında, Öğrenci Numaraları hatası nedeniyle Sisteme aktarılamayan ve sınava girecek öğrencilerin listesini Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Web sayfası ve Microsoft Teams programı üzerinden takip etmeniz önemle rica olunur.
  4. Sınava sadece Sistem hatası nedeniyle sınavını gönderemeyen öğrenciler katılabileceklerdir. İkinci kez sınava giren öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav Tarihi :  27.10.2020

Sınav Saati :    11:00

T.C.

Balıkesir Üniversitesi

ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI YÖNERGESİ

SINAVA GİRECEK ADAYLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR:

ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI’NA,  başvuru esnasında sınav başvuru formunda istenilen bilgileri tam ve eksiksiz olarak doldurmuş adaylar girebileceklerdir. Diğer taraftan, sınav başvuru formunda istenilen bilgileri eksik, yanlış ve hatalı doldurmuş olan adaylar sınava dahil edilmemiştir.

1.ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI, 27.10.2020 Salı günü saat 11:00’de Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından MICROSOFT TEAMS üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

2.Her aday 27.10.2020 Salı günü saat 10.30’da Microsoft Teams uygulamasına Balıkesir Üniversitesi kurum E-maili  (balikesir.edu.tr uzantılı) ve şifresi ile giriş yapacaktır.

3. Açılan Ekipler sayfasında ORTAK ZORUNLU MUAFİYET SINAVI SALON 1   yer

almaktadır. Her aday sınavdan önce hangi salona atandığının kontrolünü sağlamalıdır. Aday atandığı salona, ekip sekmesine tıklamak suretiyle genel sayfasına ulaşacaktır. Burada yer alan “Katıl” sekmesine tıklamak suretiyle toplantıya geçiş yapabilecektir. Toplantı saat 10.30‘da başlayacaktır.

***Atanmadığı salona giriş yapan ve/veya yanlışlığı fark etmeden giriş süresini kaçıran öğrencilerin sınava giriş yapamamaları öğrencinin sorumluluğundadır.

4.Saat 10.55 de Genel SayfasındaSınav” linki yer alacak ve adaylar bu linke tıklamak suretiyle sınav ekranına girebileceklerdir. Sınav saat tam 11.00 de otomatik olarak başlayacaktır.

ÖNEMLİ:  Microsoft Teams ve Microsoft Forms ayrı uygulamalardır

(önce Microsoft Teams uygulamasına giriş yapılacaktır, ardından Sınav Linkini tıklayarak Microsoft Forms uygulamasına geçiş otomatik olacaktır. Her iki uygulamaya kurum E-maili  (balikesir.edu.tr uzantılı) ile giriş yapılmalıdır )

5. Linke tıklandığında, Microsoft Forms uygulamasına geçiş yapılmaktadır. Linke tıkladığınız halde sınav soruları Microsoft Forms üzerinden ekranınıza yansımaz ise, sayfanın yinelenmesi (Refresh edilmesi ) ya da Microsoft Teams uygulamasında olduğu gibi kurum E-mailinizi ve şifrenizi girmek suretiyle sınavınız ekrana gelecektir.

6. İngilizce Muafiyet Sınavında 25 adet çoktan seçmeli soru yer almaktadır. Sadece Mouse kullanmak suretiyle seçenekler işaretlenebilecektir. İşaretlemeniz bittiğinde gönder tuşuna basmak suretiyle sınavınız tamamlanacaktır. Sınav süresi 30 dakikadır. Sınav saat tam 11.30 da otomatik olarak kapanacaktır. Bu yüzden yanıtlarınızı 11.30 dolmadan önce göndermeniz son derece önemlidir. Aksi takdirde,sınavınız değerlendirilemeyecektir.

7. Sınavda verdiğiniz yanlış yanıtlar doğru yanıtları etkilememektedir.

8. Ortak Zorunlu Yabanci Dil İngilizce Muafiyet Sınavının Mazereti yoktur.

***Sınav sırasında yaşanacak her türlü teknik ve donanımsal sorun ya da aksaklıktan (internet veya elektrik kesintisi vb.) BAUN , UZEM ve YDYO sorumlu değildir.

**Sınav tarihine kadar yapılacak olan duyuruların Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası ve  Microsoft Teams üzerinden takip etmeniz önemle rica olunur.