Şehrin Ticaret ve Sanayi Yaşamına Akademik Destek

Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası arasında Lisansüstü Tez Çalışmalarına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Sanayi Odasında gerçekleştirilen imza törenine; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Serel, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula katıldı. Törende ayrıca Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Balıkesir (KÜSİ) Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Temsilcisi Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Teknokent Müdürü Doç. Dr. Murat Erhan Balcı da hazır bulundu.

Protokol ile Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında; Balıkesir ilinde değişik alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin sorunlarının çözümüne üniversite bünyesindeki enstitülerde yürütülen lisansüstü tez çalışmaları kapsamında katkı sağlanması amaçlandı. Protokol ile ayrıca; sanayinin sorunlarının çözülmesi, sürdürülebilir Üniversite-Sanayi iş birliğinin sağlanması, işletmelerin sorunlarına üniversite ile birlikte çözüm üretilmesinin teşvik edilmesi, üniversitede sanayinin sorunlarına çözüm üretici lisansüstü tezlerin yapılmasının teşvik edilmesi planlandı.

İmza törende konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş; imzalanan protokol ile odalara bağlı sanayici ve iş adamlarının Ar-Ge çalışmalarının, lisansüstü tezler ile destekleneceğini ifade etti. Üniversite olarak şehrin tüm bileşenleri ile iletişim ve iş birliği içinde olmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. İlter Kuş, lisansüstü öğrencilerin hazırlayacakları tezlerin, sanayiciler ve işletmeler için bir araştırma alanı ve laboratuvar kimliği ile önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu da protokolde emeği geçenlere teşekkür ederek akademik anlamda Balıkesir sanayisinin, iş adamlarının sorunlarını çözme açısından çok önemli bir adım atıldığını vurguladı.

Katılımcıların hayırlı olsun dileklerini paylaştıkları protokol imza töreni, hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü