Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir Uluslararası Sempozyumu Gerçekleştiriliyor

Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ocakları Balıkesir Şubesi iş birliğinde, “Milli Mücadelenin 100. Yılında Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir Uluslararası Sempozyumu” gerçekleştiriliyor. Balıkesir Öğretmenevinde 19-22 Eylül tarihlerindeki sempozyumun açılış programına; protokol üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından gerçekleştirilen açılış konuşmalarında; Türk Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, Balıkesir Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Narlı, Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Dr. Beycan İlyas, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Fikret Şahin ve Yavuz Subaşı ile Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı katılımcılara hitap etti.

Açılış programında daha sonra Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Reşat Genç tarafından sempozyumun açılış sunumu gerçekleştirildi.

Mondros Mütarekesi’nden başlayan Milli Mücadele sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyeti döneminde günümüze kadar Balıkesir şehri odaklı tarihi, siyasi, dini, edebi, coğrafi, kültürel, sosyo-ekonomik ve turizm içerikli konuların ele alındığı sempozyum, 22 Eylül Pazar günü sona erecek.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü