BAÜN'de, "Kadın ve Bilim Etkinliği" Gerçekleştirildi

Kadın Matematikçiler Derneği tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen Kadın ve Bilim etkinliklerinin 6’ncısı Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılım gösterdiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte daha sonra Kadın Matematikçiler Derneği Başkanı Doç. Dr. Elif Dalyan, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk ve Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Davetli konuşmacı olarak etkinliğe katılan İstanbul Şehir Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşe Soysal’ın “Bir Matematikçinin Gözünden Dünyaya Bakış” ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ’ın “Tıp Alanında Bioenformastik Çalışmalar” başlıklarındaki sunumlarıyla devam eden etkinlikte daha sonra “STEM Alanında Kadın Görünülürlüğü” başlıklı panel oturumu gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesinden Prof. Dr. Hülya Gür’ün moderatörlüğünü üstlendiği panelde; Düzce Üniversitesinden Prof. Dr. Müge Kanuni Er, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Ömür Yaşar Saatçioğlu, Boğaziçi Üniversitesinden Doç. Dr. Fatma Aslan Tutak ve Bahçeşehir Kolejinden Dr. Özge Aslan da konuşmacı oldular. Panel oturumu sonrasında etkinlik, belge ve plaket takdim töreni ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü