Üniversitemiz, Cumhuriyet Bayramı Kabul Törenine Ev Sahipliği Yaptı

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümünde Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni”, Üniversitemiz Necatibey Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Halil İnalcık salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, tebrikleri kabul ederek gelen davetlilerle tek tek tokalaştı. Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş ve eşi Duygu Kuş’un yanı sıra üniversitemiz yöneticilerinin de yer aldığı Cumhuriyet Bayramı Kabul Törenine; askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın kuruluşları temsilcileri, hayırseverler, başarılı sporcular, Balıkesir’de son bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyan vatandaşlar, Balıkesir’de öğrenim gören yabancı öğrenciler, muhtarlar, iş adamları, esnaflar, AFAD ekipleri, PTT çalışanları, orman yangınları ile mücadelede çalışan ekipler, zabıta ekipleri, tarım işçileri, koruyucu aileler, sevgi evlerinde kalan çocuklar, gönül elçileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Davetlilerin Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan Vali Yazıcı, “Davetimize icabet ettiniz, hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.yılını kutluyoruz. Çok zor şartlarda ve büyük bir özveri ile atalarımızın ve şehitlerimizin bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşamaya devam edecek.  Önemli olan dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygumuzu pekiştirerek, birbirimize kenetlenerek bu milli birliği, milli ruhu, hep beraber göstermeliyiz. Bizi bugünlere ulaştıran, bu toprakları bize vatan yapan tüm ecdadımızı, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.” dedi.

Yaklaşık iki saat süren tören sonunda Cumhuriyet pastası kesildi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü