“Aramızdan Ayrılışının 81. Yılında Atatürk Oratoryosu” Sahnelendi

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında “Aramızdan Ayrılışının 81. Yılında Atatürk Oratoryosu”, Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde sahnelendi.

Balıkesir Valiliğinin koordinasyonunda; Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı ve Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu ortaklığında gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Orkestra şefliğini Bando Yarbay Tarık Tal’ın, Koro şefliğini de Kunduz Karpbaeva’nın üstlendiği oratoryoda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumundan vefatına geçen süreçte yaşamının önemli dönüm noktaları, milli mücadele dönemi ve sonrasında Cumhuriyet’in ilanı gibi olaylar ve süreçler, orkestra ve koronun seslendirdiği eserlerin yanı sıra, sözlü ve görsel anlatımlarla icra edildi.

Etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ve eşi Duygu T. Kuş’un yanı sıra il protokolünden temsilciler, kurumların yöneticileri ve personeli ile vatandaşlar katıldı. Büyük beğeni toplayan program, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un, orkestra ve koroya teşekkür ederek çiçek takdiminin ardından son buldu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü