Üniversitemiz ile Karesi Belediyesi Arasında “Kent Kimliği Projesi” Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Karesi Belediyesi arasında “Karesi Kent Kimliği Projesi Protokolü” imzalandı. Protokol imza töreni, Selçuklu Devleti’nin ünlü kumandanlarından Karesi Beyliğinin kurucusu ve Karesi’nin ismini aldığı Karesi Bey’in temsili heykeli ile Karesibey Kavşağının açılışı için düzenlenen törenle birlikte gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın protokolü imzaladığı törende, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ali Duymaz ve Proje Araştırmacısı Doç. Dr. Halil İbrahim Şahin de hazır bulundu. İmza töreninin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, protokol ile gerçekleştirilecek projenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Karesi Kent Kimliği Projesi ile zengin tarihi ve kültürel altyapısı bulunan Karesi’nin sahip olduğu tarihi ve kültürel miras üzerinden Karesi kent kültürü ve kimliğini ortaya çıkarmak amaçlandı. Proje ile ayrıca Karesi kültürünü tanıma, koruma ve sahip çıkma anlamında çalışmalar yapılarak Karesi’nin tarihsel ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılması, Karesi kimliğini oluşturan tarihi ve kültürel değerlerin güncellenebilirliği ve sürekliliğinin sağlanması hedeflendi.

Protokol imza töreninin ardından Karesibey Kavşağı ve Karesi Bey’in temsili heykeli; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kurdele kesimi ile açıldı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü