Balıkesir Üniversitesinin Ortaklığında “VII. Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu” Gerçekleştiriliyor 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, UNESCO Genel Direktörlüğü, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Kent Konseyi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Somut Olmayan Kültürel Miras Derneği iş birliğinde "VII. Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu” Balıkesir'de gerçekleştiriliyor.

"Yükseköğretimde Somut Olmayan Kültürel Miras Farkındalığı” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılış programı Balıkesir Kent Konseyi'nde düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmalarını; UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu gerçekleştirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, açılış programında yaptığı konuşmada üniversite olarak etkinliğin paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Yüksek öğretimde somut olmayan kültürel miras farkındalığının, çerçeve kavram olarak üniversiteleri yakından ilgilendirdiğini dile getiren Rektör Oğurlu, düzenlenen etkinliğin de alandaki farkındalığa katkı sağlaması ve verimli sonuçlar ortaya çıkarması temennilerinde bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, moderatörlüğünü Prof. Dr. Metin Ekici’nin yaptığı; Prof. Dr. Ali Duymaz, Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin Doç. Dr. Pınar Fedakar Doç. Dr. Satı Kumartaşlıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Balıkesir’in Somut Olmayan Kültürel Mirası” adlı açılış paneli ile devam etti.
Lisansüstü eğitim aracılığıyla somut olmayan kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına sağlanan katkının değerlendirilmesi temasıyla düzenlenen etkinlik iki gün boyunca farklı konulardaki toplantı ve sunumlarla devam edecek.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü