BAÜN’de “Geleceğin İnovasyonu Uzay ve Uzay Hemşireliği” Konuşuldu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen, Hemşirelikte İnovasyon Seminerlerinin birincisi, “Geleceğin İnovasyonu Uzay ve Uzay Hemşireliği” başlığı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Arzu Tuna’nın yaptığı “Geleceğin İnovasyonu Uzay ve Uzay Hemşireliği” başlıklı etkinlikte, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı akademisyenlerinden Doç. Dr. Serdar Sarıtaş, uzay tıbbı ve uzay hemşireliği hakkında bilgiler paylaştı. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da uzayda gerçekleştirdiği çalışmalar öncesinde ve dünyaya dönüşü sonrasında belirli tıbbi prosedürlerden geçtiğini söyleyen Sarıtaş, ilerleyen dönemlerde konu ile ilgili çalışmaların artacağına da dikkat çekti.

İlgili yayını izlemek için; https://www.youtube.com/watch?v=Zw-1Gw0184I