BAÜN Ortaklığında, “İki Dünyanın Ustası: Hasan Aycın Çizgi ve Edebiyat Sempozyumu” Gerçekleştirildi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “İki Dünyanın Ustası: Hasan Aycın Çizgi ve Edebiyat Sempozyumu” düzenlendi.

Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde, Hasan Aycın eserlerinin yer aldığı sergi açılışıyla başlayan sempozyuma; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel, Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı ile akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumda açılış konuşmalarının ardından farklı konu başlıklarında düzenlenen oturumlarda, Hasan Aycın’ın sanatı ile çalışmaları ve sanat yaklaşımı ele alındı. Sempozyumda ayrıca Çizgizar: Hasan Aycın Belgesel gösterimi de gerçekleştirildi.