Balıkesir Üniversitesi Ortaklığında, “İklim Değişikliği Temalı” Sosyal Bilimler Çalıştayı

Balıkesir Üniversitesi ile Celal Toraman Anadolu Lisesi işbirliğinde, ikinci Sosyal Bilimler Çalıştayı düzenlendi. İklim değişikliği teması ile sosyal bilimlerin farkındalığını artırmak, öğrencilerin bu alanlar hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, sosyal bilimler alanlarını tanıtmak ve interaktif etkinliklere öğrencilerin gelişimine ve iklim değişikliği konusundaki farkındalıklarının artmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştaya, Balıkesir’de öğrenim gören 250 öğrenci katıldı.

Akademik danışmanlığını Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl ve BUBFA Turizm Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sabriye Çelik Uğuz’un yaptığı çalıştayın koordinatörlüğünü Celal Toraman Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ferhat Baran yaptı.

Alanında uzman 29 akademisyen ve sanatkarın eğitmenlik yaptığı çalıytayda, 21 farklı disiplinde 15 bilimsel, 9 sanatsal ve 2 sportif olmak üzere 26 atölye gerçekleştirildi.

Açılış programında konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl; “Balıkesir Üniversitesi ile Celal Toraman Anadolu lisesinin arasında gerçekleşen çalıştayı üniversite olarak çok değerli buluyoruz. Bu çalıştayda BAÜN’lü akademisyenlerimizle lise öğrencileri buluşturuldu. Bu nedenle çok kıymetli bir çalışma. Ayrıca bu çalıştay, lise öğrencilerinin iklim değişikliği teması üzerine tamamen kendilerinin organize ettiği bir etkinliktir. Öğrencilerimiz, dünyanın en önemli çevre sorunlarından birisi olan iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturuyorlar. Hepsini tebrik ediyorum. Bu çalıştayın düzenlemesinde emeği geçen başta Prof. Dr. Sabriye Çelik Uğuz ve Edebiyat öğretmeni Ferhat Baran olmak üzere tüm akademik personelimize, okul idaresine, öğretmenlerimize ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü