Balıkesir Üniversitesinde “Cahit Arf Yapay Zeka Çalıştayı” Düzenlendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) iş birliğinde, “Cahit Arf Yapay Zeka Çalıştayı” düzenlendi.

BAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Ne10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen çalıştayın açılışı; BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törene, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarını; Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Güven, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun yaptığı etkinliğin açılış oturumunda; Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Vasif Nabiyev “Yapay Zekanın Dünü ve Bugünü” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Çalıştayda Doç. Dr. Vasif Nabiyev tarafından ayrıca; “Yapay Zekada Sezgisel Problem Çözümleme”, “Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi” ve “Yapay Zekaya Modern Bakış” başlıklı oturumlarda alana dair sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştayın son oturumu ise Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde Balıkesir’den çok sayıda lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü