BAÜN Hastanesinde Bir İlk Daha: İzsiz Tiroit Ameliyatı Gerçekleştirildi

Balıkesir ve çevresine sunduğu nitelikli sağlık hizmetleri ile faaliyetlerini sürdüren Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde, farklı birimler bünyesinde gerçekleştirilen işlemlere bir yenisi daha eklendi. Üniversite Hastanesinde, Balıkesir ve Güney Marmara Bölgesi’nin ilk “izsiz tiroit” ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Genel Cerrahi Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Erman Alçı tarafından, Balıkesir ve Güney Marmara Bölgesi’nde ilk kez uygulanan yöntemle “izsiz tiroit” ameliyatı 57 yaşındaki Nurten Gülseven isimli hastaya yapıldı.

Gerçekleştirilen işlemle ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Erman Alçı, ilk kez Ege Üniversitesince gerçekleştirilen izsiz tiroit ameliyatının Balıkesir’de de başarıyla uygulandığını söylerken, izsiz ameliyatın boyunda iz olmaksızın, ağız içinden, dudağın altından küçük kesilerle yapıldığını dile getirdi. Dr. Öğr. Üyesi Erman Alçı; “Nurten Hanım bundan yaklaşık bir ay önce tarafımıza tiroit bezinde kanser şüpheli bir nodül sebebiyle başvurdu. Yapılan tetkiklerde biz de bunu teyit ettik. Ardından hastaya cerrahi önerdik. Yapılacak cerrahiler arasında açık teknikten ve hastanın durumu buna uygun olduğu için ağız içinden gerçekleştirilebilecek izsiz tiroit ameliyatı alternatifini kendisine açıkladık. Hastamız da izsiz tiroit ameliyatını tercih etmek istediğini belirtti. Ardından yaptığımız hazırlıktan sonra-çünkü bu ameliyat bazı özellikler arz ediyordu. Ağız içi bakımının yapılması gerekiyor. Onları yaptırdık, diş bakımlarını yaptırdık. Hastamıza Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Özer Makay ve ekibinin desteğiyle yaklaşık bir hafta önce izsiz tiroit ameliyatımızı başarıyla gerçekleştirdik. Şu an ameliyatın birinci haftasındayız. Hastamızın genel durumu gayet iyi, dudak içindeki yara izleri tamamen kapanmış durumda. Ameliyatın doğası gereği boyunda herhangi bir iz yok, kesi yok. Patoloji raporunu takip ediyoruz. Patoloji raporumuz da çıktıktan sonra hastamızı tamamen şifayla evine uğurlamış olacağız. Şu an için her şey yolunda. Bu gerçekleştirdiğimiz izsiz tiroit ameliyatı, Prof. Dr. Özer Makay’ın Türkiye'de ilk defa uyguladığı bir teknikti. Kendilerinin de desteğiyle bizim burada uyguladığımız izsiz tiroit ameliyatı hem Balıkesir bölgesinde hem de Güney Marmara bölgesinde ilk olma yönünden de önem arz ediyor. Bunu gerçekleştirmiş olmaktan hem üniversitemiz adına hem de kliniğimiz adına mutluluk ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Nurten Gülseven de izsiz ameliyattan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Ameliyattan önce geçmeyen bir öksürüğüm oldu. Onun için doktora gitmiştim. Çekilen ultrason sonucunda nodül olduğunu söylediler ve büyük yere gitmemi söylediler. Orada yapılan biyopsi sonucunda kanser olabileceğini söylediler. Ondan sonra hocamıza geldim. Hocamız ameliyat önerdi. Önerdiği ameliyat tekniği de aklıma yattı. Çok da memnunum, hiçbir şikayetim olmadı. Allah razı olsun hocamdan çok teşekkür ediyorum, ona hakkını ödeyemem. Çok memnunum yaptığı ameliyattan. Boynumda bir iz de kalmadı. Çok rahat bir ameliyat geçirdim. Ameliyattan bir gün sonra evime gittim, hiçbir şikayetim yok. Haftasına da kontrole geldim. Gayet memnunum. Sesim de normal. Ameliyattan çıkınca doktorlarım kontrol etti, sesim de yerindeydi, konuşabiliyordum” dedi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü