BAÜN-Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Faaliyete Başladı

BAÜN-Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurularak faaliyetlerine başladı. Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’u makamında ziyaret ederek faaliyetlerine yeni başlayan merkez hakkında bilgiler aldı. Milletvekili Uygur, faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunduğu merkezin çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Gerçekleşen ziyarette Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gamze Aytekin de hazır bulundu.

Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede; Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde yer alan kadın araştırma merkezlerinden bir tanesinin de Balıkesir Üniversitesinde yer aldığına vurgu yaparken, merkezin varlığının, Balıkesir’in kadın çalışmaları alanında yer edinmesi açısından önemine değindi. Milletvekili Uygur; “Merkezin birincil sorumluluğu olan akademik çalışmalar başta olmak üzere kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın karşılaştıkları sorunların çözülmesine yönelik her türlü kültürel, sosyal ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde tüm desteğimizi vereceğimi ifade ettim. Bu merkezde yapılacak araştırma ve çalışmaların kadınların toplumsal hayata katılımları ve görünür olmaları üzerinde son derece olumlu katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bizim buradaki amacımız, Türkiye’de akademik kadın çalışmaları alanında Balıkesir Üniversitemizin önemli bir noktaya gelmesidir. Bunun yanı sıra kadın sorunları, kadın hakları, kadın girişimciliği, kadının ailedeki yeri ve kadın sağlığı gibi konularda toplumun duyarlı hale gelmesini sağlayan çalışmalar yapılmasıdır. Önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çeşitli projeler ve eylem planı üzerinde fikir birliğine vardık. Kadınlarımızın her alanda güçlenmesi için tüm paydaşlara önemli sorumluluklar düşüyor. Bu noktada Balıkesir Üniversitemiz, gerçekleştireceği projelerle bu alanda çok değerli bir katkı sağlamış olacak. Bu nedenle bu merkezde ortaya çıkacak fikirlere çok önem veriyorum. Ben de şehrimizin bu çalışmalarla öne çıkması için her türlü desteği vermeye hazırım. Sayın Rektörümüze merkezin çalışmaları konusunda gösterdiği hassasiyet ve verdiği destek için teşekkür ediyorum.”dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da ziyareti ve verdiği destekler için Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur’a teşekkür ederken, faaliyetlerine başlayan merkez bünyesinde yapılacak akademik araştırma ve çalışmaların yanı sıra üniversitenin farklı disiplinlerinden akademisyenlerce ortak projelerin de gerçekleştirilebileceğini belirtti. Merkez faaliyetleri içerisinde yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri iş birliğinde çeşitli sempozyum, panel, konferans gibi toplantıların da düzenleneceğini de ifade eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, merkezin böylelikle üniversite-şehir bütünleşmesine de katkıda bulunacağının altını çizdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü