Valimiz Ersin Yazıcı’dan BAÜN Hastanesinde Tedavi Gören İdlib Gazisine Ziyaret

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Suriye’nin İdlib bölgesinde, Esed rejiminin hava saldırısı sonucu ayağından yaralanan Komando Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aydoğan’ı tedavi gördüğü Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde ziyaret etti. Vali Yazıcı’ya ziyareti sırasında, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz da eşlik etti.

Komando Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aydoğan ve annesi Asiye Aydoğan’la bir süre sohbet eden ve acil şifalar temennisinde bulunan Vali Ersin Yazıcı, tedavisi devam eden gazinin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Gazi Mustafa Aydoğan’ın ailesiyle de yakından ilgilenen Vali Yazıcı, yaptığı konuşmada gazimizin tedavisinin tüm imkânlar kullanılarak devam edeceğini ifade ederek, güvenlik güçlerimizin ülkemizin bekası ve istikbali için hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında gece-gündüz, kar kış demeden terör örgütleri ve teröristlerle mücadele içerisinde olduğunun altını çizdi. Piyade Uzman Çavuş Aydoğan’a bir isteği olup olmadığını soran Vali Yazıcı, devletin her zaman yanlarında olduğunu ve herhangi bir ihtiyaç durumunda kendisine her an ulaşılabileceğini söyledi. Türkiye’nin terörle mücadelesinin mutlaka ama mutlaka başarıyla sonuçlanacağını ifade eden Vali Yazıcı, “Terörle olan mücadelede her türlü meşruiyetimiz vardır. Her türlü üstünlüğümüz vardır. Azim ve kararlılıkla bu mücadele yapılacaktır. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Devletimize, milletimize zeval vermesin. Devlet de millet de Şehit ve Gazilerimizle beraberdir. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettikçe istikbalimiz bu günlerimizden çok daha aydınlık, çok daha parlak olacaktır. Bu ülkenin mutluluğu, huzuru, güveni, istikrarı, istikbali ve istiklali için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da üniversite hastanesinde Gazi Mustafa Aydoğan’ın tedavisi ile yakından ilgilenildiğini ifade ederken; “Gazilerimiz, başımızın tacıdır. Vatanımız için canlarını ortaya koyan gazilerimiz için bizlere düşen görev de onlara en iyi şekilde, en iyi imkânlarla hizmet vermek, onlar için, aileleri için gerekli hassasiyeti göstermektir. Mustafa kardeşimiz için de doktorlarımızca gereği yapılacak ve inşallah sağlıkla taburcu olacak. Buradan bir kez daha şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla rahmetle anıyorum. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun diyerek, acil şifalar diliyorum” dedi.

Gazi Mustafa Aydoğan da kendisine gösterilen ilgi ve protokol üyelerinin ziyaretleri için teşekkür ederken, “Sağ olsun hocalarım gayet iyi ilgileniyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Balıkesir Üniversitesinde tedavim bittikten sonra yani tamamen sağlığıma kavuştuktan sonra en kısa zamanda arkadaşlarımla birlikte yine kaldığım yerden devam etmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri üniversitedeki programları kapsamında ayrıca Rektörlük makamında bir araya geldikleri Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’tan üniversitedeki gelişmeler hakkında bilgiler aldılar.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü