Kepsut MYO’ya Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı Kuruldu

Üniversitemiz Kepsut Meslek Yüksekokulunda, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekleriyle Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı kuruldu.

Laboratuvarın kurulması dolayısıyla düzenlenen açılış törenine; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kepsut Kaymakamı Bilal Ölmez, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, İl Tarım ve Orman Müdür V. Kurtuluş Candan ile Kepsut Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindekiler, GMKA destekleriyle kurulan laboratuvar hakkında Kepsut MYO Müdürü Prof. Dr. Şükrü Hakan Atalgın ve akademik personelden bilgiler aldı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı burada yaptığı değerlendirmede kurulan laboratuvarın üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da üniversitemizin tüm birimlerinde, eğitimin niteliğini arttırmak ve güncel uygulamaları yakından takip etmek amacıyla çalışmalar gerçekleştirildiğini vurgulayarak, öğrencilerin eğitimleri süresince sahip oldukları olanaklar ile sektöre hazır bir şekilde mezun olduklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, destekleri ve ilgileri dolayısıyla yetkililere de teşekkür etti.

“Kepsut MYO’da Nitelikli Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikeri Yetiştirme İçin Eğitim ve Uygulama Laboratuvarı Kurulması” projesi kapsamında açılan laboratuvarda; öğrencilerin eğitim ve uygulamalarını gerçekleştirmelerinin yanı sıra, vatandaşların da çeşitli analizler için yaptığı başvurular kabul edilebilecek.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü