BAÜN Edremit MYO’dan Virüsle Mücadeleye Siper-Maske Desteği

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından, Covid-19 Pandemisi ile mücadelede en önde çalışan; sağlık personeli, polis, jandarma ve zabıtalar için Siper-Maske imalatına başlandı. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un talimatları ile başlayan çalışmalar, Edremit MYO Müdürü Doç. Dr. Raif Sakin ve teknik personel tarafından program dahilinde lazer kesim ile büyük bir titizlikle sürdürülüyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Edremit MYO Müdürü Doç. Dr. Raif Sakin, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’un talimatları ve Edremit Kaymakamı Sayın Ali Sırmalı’nın isteği ile başlangıçta en az 1.000 adet olmak üzere siper maske talebini karşılamak için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi. Lazer kesim konusundaki ihtiyaçlarını Üniversite-Sanayi iş birliği ile karşıladıklarını dile getiren Sakin; “İlk etapta Sayın Rektörümüzün talimatını verdiği 1.000 adet hedefine yetişmeye çalışıyoruz. Bir sonraki hedefimiz 2.000’e çıkmaktır. Günde 150 adet kadar imal edebiliyoruz. Teknik personelimiz ile birlikte izolasyon ve hijyen kurallarına da uyarak imalatı titizlikle gerçekleştiriyoruz. Özellikle halkla içi içe olan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, polis ve jandarma ile zabıtamızın bu maskeye çok ihtiyacı bulunmaktadır. Maske sayesinde görevlilerimiz virüse karşı daha fazla tedbir almış olacaktır. Bu zor günlerde bizler de bu şekilde destek verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu maskenin, göz, burun ve ağızdan gelebilecek virüs tehditi konusunda sağlıklı sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. İlk fırsatta Üniversitemiz Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanemiz ile Balıkesir Atatürk Şehir Hastanemize de yetiştirmeye çalışacağız” dedi.

Talebi karşılamak için yoğun gayret içinde olduklarının altını çizen Doç. Dr. Raif Sakin; “Balıkesir Üniversitesi TEKNOKENT Genel Müdürümüz Doç. Dr. Murat Erhan Balcı’nın da desteği ile yakın zamanda Güney Marmara Kalkınma Ajansının Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programına TEKNOKENT ve Edremit MYO ortaklığı ile proje başvurusu yapmayı planlıyoruz. Projemiz kabul edilir ise Siper-Maske başta olmak üzere yaklaşık 5 faydalı ürün üretmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü