Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çalışmalarına Başladı

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde yakın zamanda kurulan birimlerden olan Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, yönetim yapılanmasının belirlenmesiyle birlikte faaliyetlerine başladı. Faaliyetlerine başlayan yeni merkezle birlikte üniversitede araştırma ve uygulama merkezi sayısı 22 oldu.

Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Özkan Işık’ın, Müdür olarak görev yapacağı merkezin yönetim kurulunda; Spor Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Fahri Akçakoyun ve Doç. Dr. Numan Alpay, Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Serdar Demirci ve Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Aziz Atik yer aldı. 

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Balıkesir Ünivesitesinin her alanda değer üreten çalışmaların içinde yer aldığını ifade ederken, spor bilimleri ve sporcu sağlığı alanında da bilimsel çalışmalar gerçekleştirecek merkezin üniversite ve Balıkesir için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Özkan Işık da merkez hakkında açıklamalarda bulunurken; “Gerek şehir ve Üniversitemizin entegrasyonu, gerekse şehirde yer alan amatör ve profesyonel spor kulüplerinin sporcularının sportif performans ölçümleri ve branşlara ilişkin gereksinimlerin belirlenmesi ya da sakatlık sonrası spora geri dönüşleri ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı ders işleyebilmeleri açısından böyle bir merkeze ihtiyacımız vardı. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’a böyle bir merkez kurarak bu göreve bizi uygun gördüğü için teşekkür ederim.” dedi.

Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi internet sitesi bağlantısı: http://www.balikesir.edu.tr/site/birim/spor-bilimleri-uygulama-ve-arastirma-merkezi-394020

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü