Gastronomi Şehri Balıkesir İçin İlk İmzalar Törenle Atıldı

Balıkesir’in gastronomik zenginliklerini ilk etapta Türkiye’ye, sonrasında ise tüm dünyaya tanıtmak isteyen Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı güçlerini “Lezzet Dolu Balıkesir” sloganıyla “Gastronomi Şehri Balıkesir” projesi için birleştirdi.

Bu kapsamda hazırlanan “Balıkesir Gastronomi Turizminin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” imzaları 26 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen törenle atıldı. İmza töreni; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş ve GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender’in katılımıyla gerçekleştirildi. İmza törenine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB Bölge Temsilciliği, Rehberler Odası Temsilciliği, Lokantacılar Odası, Altıeylül ve Karesi Kaymakamlıkları ve Belediyeleri ile özel sektör temsilcileri de katılım sağladı.

İmza töreni öncesinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı Turizm Birim Başkanı Candan Şahin, Balıkesir Gastronomi Şehri Olma Yolunda konulu sunumu gerçekleştirdi.

İmza töreninde birer konuşma gerçekleştiren; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan İskender proje hakkındaki düşüncelerini paylaşarak projenin hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş burada yaptığı konuşmada “Balıkesir Üniversitemizde köklü bir fakültemiz var. Turizm Fakültesi. Çok mezun veren fakültemiz, memleketin birçok yerine yetişmiş insan göndererek turizme katkı sağlamaktadır. Fakültemizde yer alan bölümlerimizden biri de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüdür. Üniversitemiz ve şehrimizi bu projeyle de birleştirmek istiyoruz. Şehrimizdeki gastronomi turizminin gelişmesi için hocalarımız ile Balıkesir’e destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü