2024-2025 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Duyurusu
  • 2024-07-17

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRETMEN YETİŞTİREN FAKÜLTELER DIŞINDA FORMASYON EĞİTİMİ ALINABİLEN ALANLAR İÇİN ÖĞRENİM SIRASINDA VERİLECEK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ

29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan; Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları’nın ekinde yer alan öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde bu alanlar için örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilmesi ile ilgili karar gereğince Üniversitemiz Senatosu Kararı ile kabul edilen; Balıkesir Üniversitesi Öğretmen Yetiştiren Fakülteler Dışında Formasyon Eğitimi Alınabilen Alanlar İçin Öğrenim Sırasında Verilecek Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Uygulama İlkeleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 08.01.2024 tarihli E-75850160-104.01.07.01-953 yazısı gereği; 2024-2025 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulanacak pedagojik formasyon eğitimine, ilimizdeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların kapasitelerine göre uygulama öğretmeni, Üniversitemiz bünyesindeki alan ve uygulama öğretim elemanı ile Eğitim Bilimleri alanındaki dersi verecek öğretim elemanı sayısı doğrultusunda alınan başvurulara göre kontenjan belirlenecektir.

Uygulama İlkeleri için tıklayınız.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren aşağıda tabloda yer alan Pedagojik Formasyon Eğitimi seçmeli derslerini almak isteyen öğrenciler için;

BAŞVURU

• Başvurular 24-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Başvuru için tıklayınız.
  • 3. ve 4. Sınıf öğrencileri başvuru yapabileceklerdir.
  • AGNO’su 2.50 ve üzeri olan öğrencilerin başvuruları değerlendirilecektir.
  • Başvurulardan sonra kontenjanlar ilan edilecek ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında söz konusu formasyon derslerini almaya hak kazanan öğrenciler ilgili akademik birim web sayfasında ilan edilecektir.
  • Dersler aşağıda belirtildiği şekilde yürütülecektir.
  • Başvuru yapılacak programlar Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilgili bölümleridir.

DERS KODU       DERSİN ADI                                     DÖNEMİ                   EĞİTİM ŞEKLİ

PFE5001               Eğitime Giriş                                       Güz Yarıyılı                Uzaktan eğitim

PFE5002               Öğretim İlke ve Yöntemleri                Güz Yarıyılı                Uzaktan eğitim

PFE5003               Sınıf Yönetimi                                     Bahar Yarıyılı             Uzaktan eğitim

PFE5005               Rehberlik ve Özel Eğitim                    Bahar Yarıyılı             Uzaktan eğitim

PFE5006               Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme           Güz Yarıyılı                Yüz yüze

PFE5007               Eğitim Psikolojisi                                Güz Yarıyılı                Yüz yüze

PFE5008               Öğretim Teknolojileri                          Bahar Yarıyılı             Yüz yüze

PFE5004               Özel Öğretim Yöntemleri                    İlgili birim Koordinatörlüklerince

PFE5009               Öğretmenlik Uygulaması                     İlgili birim Koordinatörlüklerince

Başvuru için verilen internet adresine giriş yapabilmek için Internet Erişim Portalı şifresi kullanılması gerekmektedir. İnternet Erişim Portalı şifresine erişebilmek için öğrencilerimizin takip edeceği adımlar;

(Balıkesir üniversitesine kayıt yaptıran tüm öğrencilerin internet erişim hesapları otomatik olarak pasif şekilde eklenir. Öğrencilerin hesaplarını aktif etmeleri için aşağıdaki adımları takip etmeleri gerekir.)

1. https://kimlik2019.balikesir.edu.tr/site/ara web sayfası açıldıktan sonra, T.C. Kimlik numarası ve Öğrenci Numarası girilmelidir.
  2. Açılan  ekranda "HESABIMI AKTİF ET"  düğmesi tıklanmalıdır.
  3. Açılan formda telefon ve e-posta bilgileri girilerek hesap aktif edilmelidir.

Şifrenin unutulması durumunda takip edilecek adımlar;

Şifremi Unuttum bağlantısından gerekli adımları takip ederek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

Tüm soru ve problemleriniz için kimlik@balikesir.edu.tr adresine e-posta ile ulaşabilirsiniz.