Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği için Merkezi Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavının Kabulü

• 2023-05-22

Balıkesir Üniversitesi 2022 AB Sözleşme Yılı , 2023-2024 akademik yılı Erasmus + öğrenci staj hareketliliği başvurusu için ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavları ve YÖKDİL'in yanı sıra, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 02.06.2023 tarihinde yapılacak olan Merkezi Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavının da kabul edilmesine karar verilmiştir. Başvurusu 30 Mayıs 2023'te sona erecek olan bu sınava, 24 Mayıs 2023-12 Haziran 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden başvuruları alınacak olan Erasmus+ öğrenci staj hareketliliğine başvurmak isteyen tüm öğrencilerimizin girmesi tavsiye olunur. Erasmus + öğrenci staj hareketliliği 2022 proje başvurusu için ayrıyeten bir yabancı dil sınavı düzenlenmeyecektir.

Bu seviye tespit sınavından ön lisans ve lisans için 50 puan ve üzeri ; yüksek lisans ve doktora için 55 puan ve üzeri alan adaylar asgari yeterliliği sağlamış olacaklardır.

Lütfen ilgili yabancı dil seviye tespit sınavı için Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun web sayfasını inceleyiniz: Merkezi Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı Duyurusu

Erasmus + öğrenci staj hareketliliğine başvuruda bulunmak isteyen adaylara önemle duyurulur.