Üniversite-Kamu-Sanayi İş Birliği İçin Yeni Bir Adım: BAÜN Kariyer Zirvesi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörlüğünün ev sahipliğinde, İŞKUR İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Balıkesir Sanayi Odası, Ne10 Şehir Araştırmaları Ekonomi ve Teknoloji Geliştirme Merkezi ve BEKKİLER Grup iş birliğinde Kariyer Zirvesi-Staj İş Birliği Buluşması gerçekleştirildi.

BAÜN Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, BAÜN Teknoloji Transfer Ofisinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu gerçekleştirdi. Üniversite olarak öğrencilerin eğitim ve kariyer yolculuğunda her zaman destekçileri olduklarını dile getiren Rektör Oğurlu, ilgili kamu kurumları ve sektör temsilcileri ile de öğrencilerin faydasına iş birliklerinin takipçisi ve destekçisi olduklarını belirtti. Konuşmasında, üniversite için her alanda kamu ve sanayi iş birliklerinin önemine vurgu yapan Rektör Oğurlu, başta etkinliğe katılım sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcileri olmak üzere etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından, BAÜN Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özay Umut Türkan’ın moderatörlüğünde; Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, İŞKUR İl Müdürü Vekili-Müdür Yardımcısı Ali Kocagöz, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ne10 Şehir Araştırmaları Ekonomi ve Teknoloji Geliştirme Merkezi Şube Müdürü Elif Binici ve BEKKİLER Grup/BEKSAN Genel Koordinatörü Halit Akçal’ın konuşmacı olduğu Staj İş Birliği başlıklı panel oturumu gerçekleştirildi. Gerçekleşen etkinlikte; başta öğrencilerin staj çalışmaları çerçevesinde olmak üzere üniversite-kamu-sanayi iş birlikleri değerlendirildi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü