Adalet Bakanlığı ile BAÜN Ortaklığında “Hukuk Klinikleri" Projesi Hayata Geçiriliyor

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) arasında imzalanan "Hukuk Klinikleri" projesinin açılış töreni  gerçekleştirildi. Balıkesir Adliyesinde düzenlenen törene; Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, yargı mensupları ile BAÜN Hukuk Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Proje kapsamında Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri adliyede oluşturulan Hukuk Kliniğinde kliniğin bu yılki projesi olan  "Kira Uyuşmazlıklarında Arabulucuk" konusunda vatandaşları bilgilendirerek adalete daha kolay erişimlerini sağlayacak ve uygulamanın içinde yargı mensuplarıyla da bir arada bulunarak mesleki tecrübe kazanacak.

Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, projenin amacından bahsettiği konuşmasında Hukuk Kliniklerinin Balıkesir adliyesinde açılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’da programda bir konuşma yaparak Hukuk Kliniklerinin Türkiye’de sadece 4 üniversite ile imzalandığını belirtirken, Balıkesir Üniversitesinin de projeye dahil olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Rektör Oğurlu, BAÜN Hukuk Fakültesi öğrencileri için önemli bir ayrıcalık olan Hukuk Kliniklerinin açılmasında katkısı olanlara da teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü