BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’dan, Özbekistan’da Akademik İş Birliği Ziyaretleri

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, uluslararası akademik iş birlikleri çalışmaları kapsamında Özbekistan’da yer alan Gülistan Devlet Üniversitesini ve Taşkent Devlet İktisadiyat Üniversitesini ziyaret ederek, bir dizi inceleme ve görüşmede bulundu.

Gülistan Devlet Üniversitesi ile Yeni Anlaşma İmzalandı

Ziyaretleri kapsamında Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Gülistan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Tadjievich Khodjiev ile bir araya geldi. İş birlikleri çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulan ve Gülistan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zokir Mamirovich Zikriyayev’in de yer aldığı ziyarette, kurumlar arasında Erasmus anlaşması imzalanırken, mevcut memorandum anlaşması genişletilerek yenilendi. Yapılan anlaşmalarla; öğrenci ve personel hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, laboratuvarlar imkanlarının paylaşılması, öğretim üyelerinin üniversiteler arasında ortak yayın ve projelerde çalışması ve başta lisansüstü olmak üzere karşılıklı öğrenci değişimi faaliyetleri konularında uzlaşma sağlandı.

Taşkent Devlet İktisadiyat Üniversitesi ile İş Birlikleri Devam Edecek

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, uluslararası akademik iş birlikleri çalışmaları kapsamında Özbekistan’da yer alan Taşkent Devlet İktisadiyat Üniversitesini de ziyaret ederek, bir dizi inceleme ve görüşmede bulundu. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Özbekistan Taşkent Devlet İktisadiyat Üniversitesi Rektörü ve Özbekistan Milletvekili Prof. Dr. To‘lqin Zakirovich Teshabayev ile görüştü. İki üniversite arasında karşılıklı iş birliğinin gelişiminin görüşüldüğü ziyarette, öğrenci hareketliliği faaliyetlerinin devam etmesi konusunda mutabakata varıldı.

Gerçekleşen iş birliği ziyaretleri hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu; Gülistan Devlet Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Muhsin Tadjievich Khodjiev ile gelecekteki iş birliğimiz hakkında çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Gelecekteki iş birliğimizde net görevleri kararlaştırdık. İş birliğimizi daha da genişletmek adına 2 adet iş birliği protokolünü imzaladık. Bunlardan birisi Erasmus projelerinin daha fazla genişletilmesi, diğeri de bilimsel araştırmaların ortak bir şekilde yürütülmesi ile ilgili. 3 üniversitenin birleşmesi ile kurulmuş olan Taşkent Devlet İktisadiyat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. To‘lqin Zakirovich Teshabayev  ile yaptığımız görüşmede de iki üniversite arasındaki öğrenci değişim hareketliliği faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda mutabakata vardık. Anlaşmaların kurumlar adına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü