Balıkesir Üniversitesinin Uluslararası Endekslerdeki Güçlü Yükselişi Sürüyor

Balıkesir Üniversitesi, uluslararası endekslerdeki başarı basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. Dünyanın farklı bölgelerinden üniversiteleri; web içeriğinin hacmi (sayfa ve dosya sayısı), görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara (site atıfları) göre belirlenen puan neticesinde sıralayan Webometrics Dünya Sıralamalarında Balıkesir Üniversitesi 2019’dan itibaren düşüşünü sona erdirip 61 basamak birden yükselerek 2479. sıraya yükseldi.

Balıkesir Üniversitesi, 209 Türk üniversitesinin yer aldığı Webometrics Türkiye sıralamasında 66. sırada yer alırken, Avrupa üniversiteleri arasında ise 859. Sırada yer aldı.

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu “Cybermetrics Lab” tarafından yapılan sıralama; internet üzerinde akademik araştırma kurumlarının varlığını arttırmayı ve bilimsel makalelerin açık erişim yayınını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Alınan başarı hakkında açıklama yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesini sadece Türkiye’de değil, Dünya üniversiteleri arasında da prestijli ve tanınan bir kurum haline getirmek için yorulmadan çalışmayı sürdürdüklerini ifade etti. Rektör Oğurlu; “Üniversitemiz, dünyanın en saygın üniversite sıralama listelerinden olan Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamalarında da yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Günümüzün dijital dünyasında üniversitelerin dijital varlıklarını nasıl kullandıkları da önemli. Bilgi üreten, bilgiyi paylaşan, bilgiye erişimi kolaylaştıran üniversiteler, Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamalarında üst sıralarda yer alıyor. Biz de bu sonuçlarla birlikte Balıkesir Üniversitesi olarak web ortamında ve sanal ağlardaki çalışmalarımızın meyvesini alıyor olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Elde ettiğimiz sonuçlar, öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin, idari personelimizin özverili çalışmalarının da bir ürünü ve sonucudur. Bundan sonra da her alanda artan güç ve azimle üniversitemizi daha iyi yerlere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü