Balıkesir Üniversitesinde, Yeni Bir Üniversite Sanayi İş Birliği Projesi Başlıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) arasında eğitime destek kapsamında örnek iş birliği projesi gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek iş birliği ile kurumlar arasında ortak çalışmalar planlanırken, bu kapsamda ilk etapta Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl beraberinde Balıkesir MYO Müdürü Doç. Dr. Fatmagül Tolun ve Bigadiç MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Bicil ile birlikte Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Akın Ünal’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, sanayi ve üniversite iş birliğine dair konular ele alınırken, 3+1 İşletmede Mesleki Eğitim programı ve Balıkesir sanayisinde ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyaçları değerlendirildi. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde bir staj biriminin kurularak staj imkanlarının ilgili firmalarla ortaklaşa belirlenmesi gibi konular hakkında görüş birliğine varıldı. 

Görüşmede bir değerlendirmede bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl; BAÜN Transfer Ofisi koordinatörlüğü ile Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen iş birliği protokolü kapsamında, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yerel bir çalıştay düzenleneceğini ve iş insanları ile hocaların bir araya geleceğini söyledi. İş birliği ile kurumlar arasında farklı alanlarda ortak çalışmaların planlandığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, meslek yüksekokullarında düzenlenecek kariyer günleri kapsamında iş insanlarını öğrencilerle buluşturacaklarını söyledi. Gerçekleştirilen iş birliğinin kurumlar adına hayırlı olması dileklerinde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, ilgileri dolayısıyla BALOSB Müdürü Akın Ünal’a teşekkür etti.

BALOSB Müdürü Akın Ünal da üniversite ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl’a teşekkürlerini sundu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü