Balıkesir Üniversitesi'nin QS Sıralamalarındaki İstikrarlı Başarısı Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesinin, 2023 ve 2024 yıllarında sergilediği güçlü performans, artan rekabet ve sıralama metodolojisindeki değişiklikler ile QS EECA sıralamalarındaki istikrarlı artışı devam ediyor. Küresel ve bölgesel düzeyde birçok üniversitenin performans göstergelerini iyileştirmek için büyük yatırımlar yaptığı bu dönemde, Balıkesir Üniversitesi, akademik ve idari kadrolarının özverili çalışmalarının sonucunda QS Doğu Avrupa ve Orta Asya (EECA) sıralamalarında 351-400 sıralama bandında yer alarak dikkate değer bir başarı elde etti.

Akademik itibarını, eğitim ve araştırma kalitesini yüksek standartlarda koruyarak, rekabetçi avantajını sürdüren Balıkesir Üniversitesi, Dünya üniversiteleri değerlendirme platformlarında yukarı yönlü bir grafik izlemeye devam ediyor.

Alınan başarı hakkında değerlendirmede bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesi olarak artan rekabet ve değişen sıralama kriterlerine rağmen istikrarı korumaktan gurur duyduklarını ifade ederek bu başarının akademik ve idari kadronun özverili çalışmaları sayesinde mümkün olduğunu belirtti. Üniversitenin akademik itibarını ve eğitim kalitesini sürekli olarak iyileştirmeye devam edeceklerini söyleyen Rektör Oğurlu, gelecek yıllarda daha yüksek sıralamalara ulaşmak için stratejik planlamalar ve yatırımları sürdüreceklerinin altını çizdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü