Balıkesir Üniversitesi Yeni Bir Uluslararası Sıralama Başarısına Daha İmza Attı

EduRank Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2024 yılı raporu açıklandı. Dünya çapında üniversitelerin; bilimsel yayın, atıf sayıları, akademi dışındaki tanınırlık ve mezun popülerliği başlıkları üzerinden değerlendirildiği listede Balıkesir Üniversitesi dünya sıralamasında 2487. sıraya yerleşirken, Türkiye’de ise 45. sırada yer aldı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu son dönemdeki farklı sıralama sistemlerindeki başarılı sonuçlardan duydukları memnuniyeti ifade ederken; “Balıkesir Üniversitesi, EduRank sıralamalarında 2022 yılında 2783. sıradayken, istikrarlı biçimde 2023 yılında 2753. sıraya ve 2024 yılında 2487. sıraya yükselerek, 296 sıralık kayda değer artış göstermiştir. Hızlı ve etkili bir gelişim sürecinin içerisine girilen bu dönemde toplamdaki atıf sayımız 91.281’e ulaşmış olup, uluslararası görünürlüğe katkı sağlayan yayın sayısı ise 7507’ye yükselmiştir. Biyoloji, kimya, sosyal bilimler ve tıp alanındaki yayınlarımız dünya çapında en çok atıf alan yayınların üretilmesine katkı sağlamıştır” dedi.

Rektör Oğurlu: “Yeni bir başlangıcın eşiğindeyiz”

Balıkesir Üniversitesinin farklı uluslararası sıralama sistemlerindeki yükselişindeki kararlılığı ve gelecek vizyonunu vurgulayan Rektör Oğurlu; “EduRank’teki bu hızlı yükselişimiz, Balıkesir Üniversitesinin akademik başarısının ortaya çıkışı ve uluslararası alanda tanınırlığı açısından önemli bir göstergedir. Üniversite olarak akademik kalitemizi, eğitim seviyemizi sürekli iyileştirerek akademisyenlerimizin büyük desteğiyle bu başarı elde edildi. Akademik ve idari kadromuzun özverili çalışmaları sayesinde, Balıkesir Üniversitesi olarak daha da yüksek sıralamalara ulaşmayı hedefliyoruz. Üniversitemiz açısından yeni bir başlangıcın eşiğindeyiz” şeklinde konuştu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü