BAÜN, %98 Doluluk Oranıyla En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre ön lisans ve lisans programlarında %97,8 doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

5840 Yeni Öğrenci, BAÜN’lü Oldu

2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Balıkesir Üniversitesine, 3004’ü ön lisans, 2836’sı lisans programlarına olmak üzere 5840 yeni öğrenci yerleşti. Öğrencilerin 3211’i kız öğrencilerden, 2629’u ise erkek öğrencilerden oluştu. Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden bölümler ve ek yerleştirmelerin de eklenmesiyle yeni öğrenci sayısının 6500’e ulaşması bekleniyor.

81 ilden öğrenci geleneği sürüyor

Balıkesir üniversitesine önceki yıllarda olduğu gibi 81 ilden yeni öğrenci kayıt hakkı kazandı. Yerleşen öğrencilerin il bazlı dağılımında ise ilk 10 sırada; 1237 öğrenci ile Balıkesir, 372 öğrenci ile Bursa, 223 öğrenci ile Manisa, 139 öğrenci ile Erzurum, 129 öğrenci ile İzmir, 121 öğrenci ile Samsun, 111 öğrenci ile Mardin, 104 öğrenci ile Ordu, 101 öğrenci ile Kütahya ve 95 öğrenci ile Ankara yer aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, “2024 Yükseköğretim yerleştirme sonuçlarının; öğrenciler, aileleri ve ülkemiz için hayırlı olması temennilerinde bulundu. Balıkesir Üniversitesini her yıl daha ileriye taşıma hedeflerinin olduğunun altını çizen Rektör Oğurlu; “Zengin akademik programları, araştırma merkezleri, uzman akademik kadrosu ve ilmi düşünceye dayalı eğitim programlarıyla Balıkesir Üniversitesi, bir kez daha ülkemizde en çok tercih edilen üniversitelerden birisi oldu. Üniversitemize olan ilgi ile tercih oranları hiç kuşkusuz her yıl artarak devam etmektedir. Üniversite yönetimi olarak bizler de öğrencilerimizin ilmi, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel gelişimini destekleyecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Balıkesir Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerimize öğrenci dostu Balıkesir’e hoş geldiniz diyor, eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü