BAÜN’e Yerleşen Öğrencilerin Başarı Sıralamalarında Artış Sürüyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre ön lisans ve lisans programlarında %98 doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından BAÜN’e yerleşen öğrencilerin başarı sıralamalarında da dikkat çeken artışın devam ettiği görüldü. Yerleştirme sonuçlarına göre 25 lisans bölümünde başarı sıralamaları dikkat çeken düzeyde yükseldi. Üniversite geneline bakıldığında başarı sıralaması artışında on binlere ve yüz binlere varan basamak artışları kaydedildi.

10 bölümdeki başarı sıralaması artışı %10 ve üzerinde gerçekleşirken; Tarih Bölümü %40, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü %29, İngilizce Öğretmenliği Bölümü %27, Havacılık Yönetimi Bölümü %24 ve İşletme Bölümü de %20 artış oranları ile başarı sıralamalarında en yüksek oranlı artış gerçekleşen bölümler oldu. Okul Öncesi Öğretmenliği, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Sosyoloji, Turizm Rehberliği, Uluslararası Ticaret, Turizm İşletmeciliği (BUBFA), İnşaat Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği (Turizm Fakültesi), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri de başarı sıralamalarında yüksek artış oranı kaydeden lisans bölümleri arasında yer aldı.

Öte yandan Türkiye geneli devlet üniversiteleri arasındaki başarı sıralamalarında; Rekreasyon Yönetimi (Turizm Fakültesi) 5., Finans ve Bankacılık (BUBFA) 5., Veteriner Fakültesi 7., Havacılık Yönetimi (Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu) 7., Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Turizm Fakültesi) 16., Gastronomi ve Mutfak Sanatları (BUBFA) 20., ve Hukuk Fakültesi 22. sırada yer aldı.

Rektör Oğurlu: “Üniversitemizi öğrencilerimiz için çekim merkezi haline getirmek için çalışmalarımız devam edecek”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu; “Akademik kalite ile birlikte eğitimin niteliğini artırmamız ve güçlü tanıtım çalışmalarımızın da etkisi ile ön lisans programlarımızda doluluk oranımızın %100, genel doluluk oranımızın ise %98 olmasından dolayı mutluyuz. Bununla birlikte yerleştirme sonuçlarına göre birçok bölümde öğrencilerimizin başarı sıralamalarının da artmış olması memnuniyet verici. Üniversitemizi, öğrencilerimiz için akademik, sosyal ve kültürel açılardan bir çekim merkezi haline getirmek için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü