Balıkesir Üniversitesinde Hedef Kurumsal Akreditasyon

Balıkesir Üniversitesinde kurumsal akreditasyon hedefiyle başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Kurumsal akreditasyon ile kalite standartlarının gelişmesi, eğitim-öğretim süreçlerinin iyileşmesi, üniversiteler arasında öğrenim kazanımlarının daha tutarlı hale gelmesi, yetkinliklerin güvenirliğinin sağlanması ve kurumlar arası tanınma süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Bu hedefler doğrultusunda; şu ana kadar Necatibey Eğitim Fakültesinde 4 program (Biyoloji Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Matematik Öğretmenliği) Fen Edebiyat Fakültesinde 4 program (Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Matematik ve Sosyoloji) ve Tıp Fakültesinde de 2 program (Radyoloji ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalları) olmak üzere toplam 10 program akredite edilerek ulusal ve uluslararası düzeydeki kalitesini tescilledi.

Akredite edilen bu programların diplomaları, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi–Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi uyumu sayesinde uluslararası olarak tanınır hale geldi. Akreditasyon ayrıca öğrencilerin ulusal ve uluslararası yatay ve dikey hareketliliklerine imkan tanımış oldu.

Akreditasyon sürecine 2025 yılında hız verilecek

Üniversite yönetiminin aldığı kararla, akreditesi onaylanan 10 programa ilave olarak 2025 eğitim-öğretim yılı içerisinde; Spor Bilimleri, Turizm, Mühendislik, Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler ve İlahiyat Fakültelerinden 9 bölümde ve meslek yüksekokullarında da 16 programda akreditasyon süreci başlatılacak.

Rektör Oğurlu: “Akreditasyon ulusal ve uluslararası prestijimize ve tanınırlığımıza katkı sunuyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Üniversitesinin kurumsal gelişime ve akreditasyona çok önem verdiğini belirtti. Yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerinin oldukça stratejik bir konu olduğuna vurgu yapan Rektör Oğurlu; “Akreditasyon ulusal ve uluslararası prestijimize ve tanınırlığımıza katkı sunuyor. Üniversitemiz, bu çerçevede akademik birimler düzeyinde akreditasyon çalışmaları yürütmekte olup, 2025 yılı sonunda üniversitemizde toplam 35 birimimizi akredite ederek, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı başvuru sürecini de tamamlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu akreditasyon süreci ile ilgili olarak başta Kalite Çalışmalarından Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Akreditasyon çalışmalarından sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl olmak üzere bu başarıda önemli katkıları ve emekleri olan Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Nuray Gedik, Akademik Gelişim Koordinatörü Doç. Dr. Okan Koç, Bilgi İşlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Caner Börekçi, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Sevim Ayhan ile tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü