BAÜN Hastanesi, Yüz Milyon TL Yatırım İle Büyümeye Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde, “Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Performansı ve Yatırım Bütçesinden Kazandırılan Tıbbi Donanımların Tanıtımı” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Ekrem Gökay Yüksel,  Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Aydemir, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Niyazi Tunç, Balıkesir Üniversitesi Vakfı Başkan Vekili Ziyaettin Tan, hayırsever iş insanı ve Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula,Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel, Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Süha Serin, Doç. Dr. Tarık Yıldırım, Doç. Dr. Bülent Atik ve Doç. Dr. Çağdaş Şenel, Hastane Başmüdürü Öğr. Gör. Bülent Duman, Genel Sekreter Yemliha Yanar katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Hastanesine son 10 ayda yaklaşık 100.000.000 TL Yatırım

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Şehit Deniz Göçkün konferans salonunda düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu,  Balıkesir Üniversitesi Hastanesine son 10 ayda Devletimiz tarafından yaklaşık 100.000.000 TL. tıbbi cihaz yatırımının yapıldığını ve bu sayede hastalarımızın nitelikli ve hızlı sağlık hizmeti için il dışına gitmelerinin önüne geçildiğini ifade etti. Sağlık hizmetinin; mekandan ve coğrafyadan bağımsız olarak, çağdaş tıbbi teknolojiye dayanılarak sunulmasına hizmet etmek için verilen Uzaktan Sağlık Hizmetleri Sunumu Faaliyet İzin Belgesi aldığının altını çizen Rektör Oğurlu, bu konuyla ilgili hazırlık çalışmalarının başladığını söyledi. Balıkesir Üniversitesi hastanesinin gelişmesindeki desteklerinden dolayı Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin ve diğer bağışçılar ile hizmet ve eğitim kalitesi ile vatandaş ve hasta memnuniyetini merkeze almış bir kurum olma anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur da açılışta bir konuşma yaparken; sağlık alanında yaptıkları yatırımlara değinerek şehirle bütünleşmiş Balıkesir Üniversitesi için her daim ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur insana ve insan sağlığına yapılan yatırımın önemini belirttiği konuşmasını Balıkesir Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere sağlık için emek veren herkese teşekkür ederek tamamladı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da sağlık alanında geçmişten günümüze yaşanan gelişmelere değindiği konuşmasında günümüzde gelinen noktadan bir vatandaş olarak memnuniyet duyduğunun altını çizdi. Vali Ustaoğlu, sağlık alanında yapılan hizmetlerin çok kıymetli olduğunu vurguladığı konuşmasında Balıkesir Üniversitesi Hastanesinin bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış Konuşmalarının ardından Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar, Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Performansı ve Yatırım Bütçesinden Kazandırılan Tıbbi Donanımların Tanıtımı konulu bir sunum gerçekleştirdi. Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde Eylül 2023'den Ağustos 2024'e kadar yapılan faaliyetlere değinen Başhekim Çağlar, mali ve idari durum hakkında bilgi verdi.

İlklerin Hastanesi: Balıkesir Üniversitesi Hastanesi

Balıkesir’de ilk olan Endoskopik USG, Endobronşiyal USG, Gama Prob ve ileri düzey biyomikroskop cihazlarının hizmete girdiğini belirten Başhekim Çağlar, yine Balıkesir’de ilk olan kozmetoloji ünitesinin de 30 gün içerisinde hizmete başlayacağını söyledi. Başhekim Çağlar, Balıkesir’de ilk olan uzaktan muayene hizmeti başladığını söyleyerek ilk kez SHGM den Acil İniş Alanı izni alınarak heliport alanı oluşturulduğunu ifade etti. Yeni cihazlarla yapılan işlemlerin gösterildiği videoların da yer aldığı sunumda Başhekim Çağlar, nitelikli sağlık hizmeti sunmak için sağlık alanındaki yenilikleri takip ettiklerini vurguladı.

Program, protokol üyelerinin hayırsever iş insanı Mehmet Çetin’in Balıkesir Üniversitesi Hastanesine yaptırdığı 64 Yataklı Ek Bina inşaatının gezilmesinin ardından sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü