BAÜN, Sanatın Dünya'ya Açılan Kültür ve Sanat Kapısı “Uluslararası ADRA’FEST”e Ev Sahipliği Yaptı

“Eğitimde, Bilimde, Sanatta Çağdaş” mottosuyla ulusal ve uluslararası etkinlikleriyle son yıllarda ülkemizde ses getiren Balıkesir Üniversitesi, Uluslararası ADRA’FEST 2024 Festival Akademisi’ne ev sahipliği yaptı.

Adramytteion Antik Kenti ve çevre kültürel değerlerinin farkındalığı amacında, Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği’nin yürütücülüğünde, Burhaniye Uygulama Otelinde (BUBYO) düzenlenen Uluslararası ADRA’FEST 2024 Festival Akademi Ören Meydanında gerçekleştirilen Festival Orkestrası konseri ile sona erdi. 

Dünyaca ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın sanat yönetmenliğinde, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Sabriye Çelik Uğuz’un düzenleme kurulu başkanlığında, Necatibey Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. H. Hakan Okay’ın genel koordinatörlüğünde ve keman sanatçısı Mesut Çaşka’nın CAKA sorumluluğunda düzenlenen ADRA’FEST kapsamında, altı ilçede 18 konser düzenlendi.

Ülkemizin ve dünyanın önemli müzisyenlerinin bulunduğu ADRA’FEST 2024’te Cihat Aşkın yanında Ahmet Hamdi Zafer, Aleksander Mekaev, Ani Schnarch, Anton Niculescu, Barış Kerem Bahar, Burcu Hancı, Cem Babacan, Cihat Aşkın, Çağdaş Özkan, Davide Alogna, Dilbağ Tokay, Gonca Bilget, Hande Küden, Itzhak Rashkovsky, Melisa Uzunarslan, Sela Can Dökmeci, Teyfik Rodos, Zeynep Simge Acunaz Eytemiz ve Tarık Tal sahne aldı.

Orkestra ve kuartet konserleriyle çeşitli mekanlarda müzikseverlerle buluşan ADRA’FEST 2024’te deneyimli sanatçılardan oluşan ADRA Kuartet ve CAKA Kuartet, Festival Orkestrası ve CAKA Orkestrası yer aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi, Ayvalık Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Edremit Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Havran Belediyesi ile Balıkesir, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit Ticaret Odaları, CAKA ve Adramytteion Araştırmaları Topluluğu gibi çok sayıda kamu kurumu ve sivil toplum kurumunun desteğinin yanı sıra bölgedeki turizm ve zeytinyağı işletmelerinin paydaşlığı ile 9-17 Ağustos 2024 tarihlerinde ikincisi hayata geçirilen Uluslararası ADRA’FEST Festival Akademide, uluslararası düzeyde tanınmış sanatçılar ve genç yetenekler bir araya geldi.

Ülkemizin ve dünyanın önemli müzisyenlerinin yer aldığı etkinlikte; konserlerin yanında Ören-Adramytteion Derneği’nin gönüllüleri tarafından kurulan stantlar ve atölyeler ile çeşitli etkinliklerin de yer aldığı ADRA’FEST’te bir hafta boyunca BAÜN Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uygulama Otelinde genç müzisyenlerin usta müzisyenlerle buluştuğu yoğun atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca BAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından görsel ve plastik sanatlar kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları da yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu: “Sanatın ve sanatçının yanındayız”

Festival kapsamında Gömeç Dalış Köyü’nde gerçekleştirilen konsere katılan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da, Balıkesir Üniversitesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, ADRA’FEST’in düzenlenmesinde emekleri bulunanlara ve etkinliği destekleyen kurumlara teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü