BAÜN Edremit Meslek Yüksekokulu, Enerjisinin %35’ ini GES’ten Karşılayacak

Yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin her geçen gün daha da arttığı günümüzde Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından anlamlı Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi hayata geçirildi. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu ortaklığında hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen “Nitelikli Eleman Bizden, İstihdam Sizden” isimli proje kapsamında, Edremit Meslek Yüksekokulu Yenilenebilir Enerji Atölyesi binasının çatısına güneş enerjisi santrali kuruldu.

Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Raif Sakin konu hakkında yaptığı açıklamada 10 kWh gücünde olan GES’in hayata geçmesiyle birlikte tamamı teknik bölümlere sahip olan meslek yüksekokulunun yıllık elektrik giderinin yaklaşık %35’inin GES  ile sağlanacağını belirtti. Müdür Doç. Dr. Raif Sakin ayrıca Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencilerinin derste aldıkları teorik bilgiyi, GES ve yenilenebilir enerji atölyesinde pratiğe dökme imkanı bulacaklarını söyledi.

Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Raif Sakin, “UEDAŞ’a başvurusu uzun zaman önce yapılan lisansız elektrik üretim santralinin devreye alınıp merkezi şebekeye bağlanabilmesi için gerekli alt yapının tamamlanarak hayata geçmesinde bizlere destek olan başta Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve üniversite üst yönetimi olmak üzere, projede emeği geçen akademik ve idari personelimize çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Rektör Oğurlu’dan Teşekkür

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, GES projesinde emeği geçenlere de teşekkür ederek Balıkesir Üniversitesi olarak enerji verimliliği alanında örnek olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. Sürdürülebilir bir enerji kavramının önemine değinen Rektör Oğurlu, Çağış Kampüsünde de benzer projeler için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerin yapıldığını belirtti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü