Balıkesir’de, Üniversite ve Sanayi İş Birlikleri Adına Önemli Bir Adım Daha Atıldı

Balıkesir’de üniversite-sanayi iş birliklerini geliştirici hamlelere bir yenisi daha eklendi. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) arasında “İkili İşbirliği İyi Niyet Çalışma Protokolü”; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve BALOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki tarafından imzalandı. Valilik makamında gerçekleşen protokol imza töreninde; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, BALOSB Bölge Müdürü Akın Ünal, Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatmagül Tolun ve tarafların temsilcileri de hazır bulundu.

İmzalanan protokol çerçevesinde, BALOSB’de kurulacak staj ve istihdam ofisi aracılığıyla öğrencilerin mesleki eğitim dönemlerini Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerde yapmaları sağlanacak. Böylece öğrencilerin sektörel deneyimleri ve mesleki yetkinlikleri artırılırken, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerin de nitelikli iş gücü ihtiyaçları karşılanacak.

Protokol imza töreninde Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, üniversite sanayi iş birliklerini geliştirmek adına önemi büyük olan protokolün, kurumlar ve Balıkesir için hayırlı olması dileklerinde bulunurken, kurum yetkililerini de imzalanan ikili iş birliği iyi niyet çalışma protokolü vesilesiyle tebrik etti.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da organize sanayi bölgesinde üniversitenin staj ve istihdam fırsatı imkanlarını koordine edecek üniversiteye ait bir irtibat ofisinin açılmasının önemli bir adım olacağını ifade ederken; “Yine yıllardır üzerinde konuşulan ancak hayata geçirilemeyen 3 dönem teorik eğitim ve bir dönem staj anlamına gelen 3+1 uygulaması üniversitemizin 30 bölümünde birden uygulamaya geçiriliyor. Üniversitelerin iş dünyası ile iş birliği konusunda en somut ve gerekli adımı atarak üniversite ve şehir bütünleşmesi konusunda olması gerekenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Balıkesir Organize Sanayi Başkan Vekili Hüseyin Bekki de imzalanan protokolün, Balıkesir, BALOSB, BAÜN ve üniversite öğrencileri için hayırlı olması dileklerinde bulunurken, uzun yıllardır üzerinde konuşulan ancak ilerleme kat edilmeyen 3+1 modeli konusunda somut adımlar atılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü