BAÜN İlahiyat Fakültesinde “Vefatının 451. Yılında Balıkesirli Bir Alim: İmam Birgivi” Paneli Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından; “Vefatının 451. Yılında Balıkesirli Bir Alim: İmam Birgivi” Paneli düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Hasan Basri Çantay Konferans Salonunda Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan etkinliğe; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin moderatörlüğünü yürüttüğü panelde; BAÜN İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, “İmam Birgivi’nin Hayatı ve Kişiliği”, BAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, “İmam Birgivi’nin İlmi Yönü” ve BAÜN İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Çanakçı da “İmam Birgivi’nin Eğitimciliği” başlıklı konuşma ve sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlik, konuşmacılara plaket takdiminin ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.