GIDA LABORATUVARI

 

 

                                                                         GENEL KİMYASAL ANALİZLER

 
Analiz Kodu                                             Analiz Adı  
GKA-1   Nem

Analiz Talep Formu

GKA-2   Suda Çözünür Kuru Madde
GKA-3   Kül
GKA-4   Asitte Çözünmeyen Kül
GKA-5   Suda Çözünen Külde Alkalilik
GKA-6   Toplam Asitlik
GKA-7   Toplam Şeker ve İnvert Şeker
GKA-8   Bulanıklık (Türbidimetre)
GKA-9   Toplam Fenol Tayini
GKA-10   Toplam Flavonoid Tayini
GKA-11   Toplam Antioksidan Aktivite Analizi (DPPH Yöntemiyle)
GKA-12   Yağ Tayini (Sokshlet)
GKA-13   Kalitatif Nişasta Tayini (Molish Testi)
BAL ANALİZLERİ  
Analiz Kodu   Analiz Adı  
BAL-1   Şeker Bileşenleri (Sakkaroz, Fruktoz, Glukoz, Maltoz)

Analiz Talep Formu

BAL-2   Diyastaz Sayısı
BAL-3   Hidroksimetil Furfural (HMF) Tayini (UV-GB)
BAL-4   İletkenlik
BAL-5   pH
BAL-6   Prolin
BAL-7   Asitlik
BAL-8   Nem
BAL-9   Balda Suda Çözünmeyen Madde

SÜT/SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZİ

 
Analiz Kodu   Analiz Adı  
SÜT-1   Asitlik

Analiz Talep Formu

SÜT-2   Süt ve Süt Ürünlerinde Yağ Miktarı Tayini (Asit Hidroliz)
SÜT-3   Süt Şekeri (Laktoz Tayini)
SÜT-4   Peroksidaz
SÜT-5   Toplam Katı Madde
SÜT-6   Yağsız Kuru Madde
GIDA AMBALAJ ANALİZLERİ  
Analiz Kodu   Analiz Adı  
GAA-1   Toplam Migrasyon (her biri için)

Analiz Talep Formu

GAA-2   Toplam Migrasyon (her biri için) (tekrarlı kullanımlı ürünlerde)
GAA-3   Bakır (Cu)
GAA-4   Baryum (Ba)
GAA-5   Demir (Fe)
GAA-6   Çinko (Zn)
GAA-7   Lityum (Li)
GAA-8   Mangan (Mn)
GAA-9   Nikel (Ni)
GAA-10   Kobalt (Co)
GAA-10   Kobalt (Co)
GAA-11   Alüminyum (Al)
GAA-12   Arsenik (As)
GAA-13   Civa (Hg)
GAA-14   Kadmiyum (Cd)
GAA-15   Kurşun (Pb)
 
YAĞ ANALİZLERİ  
Analiz Kodu   Analiz Adı  
YAG-1   Peroksit Değer Tayini

Analiz Talep Formu

YAG-2   Asit Değeri Tayini
YAG-3   İyot İndisi Tayini
YAG-4   Sabunlaşma Sayısı Tayini
YAG-5   Özgül Absorbans Değeri Tayini
YAG-6   Nem ve Uçucu Madde
YAG-7   Tortu (Sediment)
YAG-8   Sabunlaşmayan Madde Miktarı
YAG-9   Sabun Miktarı (Değeri)
YAG-10   Refraktif İndisi
YAG-11   Bağıl Yoğunluk
YAG-12   Alfa Tokoferol
YAG-13   Beta Tokoferol
YAG-14   Gamma Tokoferol
YAG-15   Beta Karoten
YAG-16   Tyrosol
YAG-17   3-Hydroxytyrosol
YAG-18   Oleuropein Aglycone
YAG-19   Oleuropein
YAG-20   Oleocanthal
YAG-21   Oleacein
YAG-22   Luteolin
ÇAY/KAHVE ANALİZLERİ  
ÇKA-1   % 10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül

Analiz Talep Formu

ÇKA-2   Suda Çözünen Külde Alkalilik
ÇKA-3   Suda Çözünen Kül
ÇKA-4   Çözünebilir Kahve için Suda Çözünürlük

Adres

Bigadiç Yolu 17. Km Çağış Kampüsü 10145 Balıkesir/Türkiye

İletişim

0 266 239 18 37
bubtam@balikesir.edu.tr

Bizi Takip Edin: