GIDA LABORATUVARI
GENEL KİMYASAL ANALİZLER |
|||
Analiz Kodu | Analiz Adı | ||
GKA-1 | Nem | ||
GKA-2 | Suda Çözünür Kuru Madde | ||
GKA-3 | Kül | ||
GKA-4 | Asitte Çözünmeyen Kül | ||
GKA-5 | Suda Çözünen Külde Alkalilik | ||
GKA-6 | Toplam Asitlik | ||
GKA-7 | Toplam Şeker ve İnvert Şeker | ||
GKA-8 | Bulanıklık (Türbidimetre) | ||
GKA-9 | Toplam Fenol Tayini | ||
GKA-10 | Toplam Flavonoid Tayini | ||
GKA-11 | Toplam Antioksidan Aktivite Analizi (DPPH Yöntemiyle) | ||
GKA-12 | Yağ Tayini (Sokshlet) | ||
GKA-13 | Kalitatif Nişasta Tayini (Molish Testi) | ||
BAL ANALİZLERİ | |||
Analiz Kodu | Analiz Adı | ||
BAL-1 | Şeker Bileşenleri (Sakkaroz, Fruktoz, Glukoz, Maltoz) | ||
BAL-2 | Diyastaz Sayısı | ||
BAL-3 | Hidroksimetil Furfural (HMF) Tayini (UV-GB) | ||
BAL-4 | İletkenlik | ||
BAL-5 | pH | ||
BAL-6 | Prolin | ||
BAL-7 | Asitlik | ||
BAL-8 | Nem | ||
BAL-9 | Balda Suda Çözünmeyen Madde | ||
SÜT/SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZİ |
|||
Analiz Kodu | Analiz Adı | ||
SÜT-1 | Asitlik | ||
SÜT-2 | Süt ve Süt Ürünlerinde Yağ Miktarı Tayini (Asit Hidroliz) | ||
SÜT-3 | Süt Şekeri (Laktoz Tayini) | ||
SÜT-4 | Peroksidaz | ||
SÜT-5 | Toplam Katı Madde | ||
SÜT-6 | Yağsız Kuru Madde | ||
GIDA AMBALAJ ANALİZLERİ | |||
Analiz Kodu | Analiz Adı | ||
GAA-1 | Toplam Migrasyon (her biri için) |
Analiz Talep Formu |
|
GAA-2 | Toplam Migrasyon (her biri için) (tekrarlı kullanımlı ürünlerde) | ||
GAA-3 | Bakır (Cu) | ||
GAA-4 | Baryum (Ba) | ||
GAA-5 | Demir (Fe) | ||
GAA-6 | Çinko (Zn) | ||
GAA-7 | Lityum (Li) | ||
GAA-8 | Mangan (Mn) | ||
GAA-9 | Nikel (Ni) | ||
GAA-10 | Kobalt (Co) | ||
GAA-10 | Kobalt (Co) | ||
GAA-11 | Alüminyum (Al) | ||
GAA-12 | Arsenik (As) | ||
GAA-13 | Civa (Hg) | ||
GAA-14 | Kadmiyum (Cd) | ||
GAA-15 | Kurşun (Pb) | ||
YAĞ ANALİZLERİ | |||
Analiz Kodu | Analiz Adı | ||
YAG-1 | Peroksit Değer Tayini | ||
YAG-2 | Asit Değeri Tayini | ||
YAG-3 | İyot İndisi Tayini | ||
YAG-4 | Sabunlaşma Sayısı Tayini | ||
YAG-5 | Özgül Absorbans Değeri Tayini | ||
YAG-6 | Nem ve Uçucu Madde | ||
YAG-7 | Tortu (Sediment) | ||
YAG-8 | Sabunlaşmayan Madde Miktarı | ||
YAG-9 | Sabun Miktarı (Değeri) | ||
YAG-10 | Refraktif İndisi | ||
YAG-11 | Bağıl Yoğunluk | ||
YAG-12 | Alfa Tokoferol | ||
YAG-13 | Beta Tokoferol | ||
YAG-14 | Gamma Tokoferol | ||
YAG-15 | Beta Karoten | ||
YAG-16 | Tyrosol | ||
YAG-17 | 3-Hydroxytyrosol | ||
YAG-18 | Oleuropein Aglycone | ||
YAG-19 | Oleuropein | ||
YAG-20 | Oleocanthal | ||
YAG-21 | Oleacein | ||
YAG-22 | Luteolin | ||
ÇAY/KAHVE ANALİZLERİ | |||
ÇKA-1 | % 10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül | ||
ÇKA-2 | Suda Çözünen Külde Alkalilik | ||
ÇKA-3 | Suda Çözünen Kül | ||
ÇKA-4 | Çözünebilir Kahve için Suda Çözünürlük |