Ders Muafiyeti Başvuruları (YKS/DGS/Ek Yerleştirme 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında İlk Kez Kayıt Yaptıranlar)
  • 2024-08-14

BAUN Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi'nin 5. maddesi gereği;

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı "Ders Muafiyet" başvuruları aşağıda belirtilen süreler içerisinde, belirtilen belgeler ile öğrencinin kendisi veya kanuni temsilcisi tarafından dilekçe ile yapılır. Başvuru süresi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez. (Yönergeye buradan ulaşabilirsiniz)  

Ders Muafiyet Talep Dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz. 

(1) Fakültemize YKS sonucunda ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler muaf olmak istediği derslerini belirten dilekçelerini 20.09.2024 tarihine kadar Fakültemizde İlgili Bölüm Sekreterliği bürosuna verebilirler.

(2) Eğitim-öğretim başlangıç tarihinden sonra Fakültemize  ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler (Ek Kontenjan, DGS vb.) muaf olmak istediği derslerini belirten dilekçelerini kayıt olduğu tarihten itibaren 10 iş günü içinde Fakültemizde İlgili Bölüm Sekreterliği bürosuna verebilirler.

(3) Kaydını donduran veya izinli sayılan öğrenciler ise eğitim-öğretime dahil oldukları ilk hafta içinde muafiyet başvuru dilekçelerini ve eklerini Fakültemizde İlgili Bölüm Sekreterliği bürosuna verebilirler.

(4) Başvuru dilekçelerinde muaf olunması istenilen dersler belirtilir ve dilekçeye onaylı not döküm belgesi (ıslak imzalı/elektronik imzalı/doğrulama kodu olan) ve ders içeriklerini (internet tam bağlantı adresi belirtilen ders içerikleri) eklenmesi gerekir.

(5) Öğrenciler, daha önce alıp başarılı oldukları ders/dersler karşılığında hangi ders/derslerden muaf olmak istediklerini başvuru dilekçelerinde belirtmek zorundadır. Daha önce alıp başarılı oldukları birden fazla derse karşılık muadil ders/derslerden muafiyet isteğinde bulunabilirler.