Azami Süre Sonu Sınav Başvuruları hk.
  • 2024-08-27

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi sonunda azami süresini (7 yıl) dolduran öğrenciler; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendinde “Azami süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir…" hükmü çerçevesinde başvurmaları halinde ek sınav haklarından yararlanabilecektir.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrenci Listesine Buradan Ulaşabilirsiniz.

* Azami süre sonu ek sınavlar sonunda, kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmek için başarısız ders sayısını 5 (beş) derse indiremeyen öğrencinin Fakülte/Üniversite ile ilişiği kesilir.

Sınav Programları Bölümlerin Web sayfasında ilan edilecektir - Başvurular OBS den yapılacaktır- Başvuru koşulları ve başvuru işlemleri ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.

Azami Süre Sonu Sınav Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihleri aşağıda belirtilmiştir. 

Azami Süre Sonu Sınavlarına Girecek Öğrencilerin İsimlerinin İlan Edilmesi - 02 Eylül 2024

Azami Süre Sonu 1. Ek Sınav Başvuru Tarihleri - 3 Eylül 2024

Azami Süre Sonu 1. Ek Sınav Tarihleri - 5-6 Eylül 2024

Azami Süre Sonu 2. Ek Sınav Başvuru Tarihleri - 9 Eylül 2024 

Azami Süre Sonu 2. Ek Sınav Tarihleri - 11-12 Eylül 2024

BAŞVURU KOŞULLARI VE UYGULAMA ESASLARI

  1. Azami süre sonunda sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrenciler, ilan edilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi ile (https://obs.balikesir.edu.tr/) başvururlar. Sınav haklarından faydalanmak için başvuruda bulunmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar.  Azami süre sonu ek sınavları için mazeret sınavı açılmaz.
  2.  Sınavlara esas yer ve saat bilgileri ilgili Bölümler tarafından belirlenir ve web sayfasında ilan edilir. Sınavların katkısı %100 olup başarı notunun DD veya bunun üzerinde olması gerekir. 

BAŞVURU İŞLEMLERİ

  1. Başvurular ilan edilen tarihlerde online olarak https://obs.balikesir.edu.tr/ adresinden alınacaktır.
  2. Öğrenciler belirlenen tarihler arasında sisteme giriş yapılıp Ek Sınav Başvuru V2 menüsünden başvuru yapacaktır.
  3. Başvuru sonrasında öğrenci başvuru formunu çıktı alarak saklamak zorundadır. Yüz yüze sınavlarda bu başvuru formunun sınava getirilmesi zorunludur.
  4. Ek Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.