2024 Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Bilgi Notu

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL (İNGİLİZCE) MUAFİYET SINAVI

BİLGİLENDİRME METNİ

• Ortak Zorunlu Yabancı Dil İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı, 21 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 13:00'te belirlenen sınav merkezlerinde yüz yüze oturumlarda gerçekleştirilecektir. Sınava ilçelerdeki öğrencilerimiz kendi okullarında gireceklerdir. Merkezdeki öğrencilerimiz için sınav yerleri daha sonra duyurulacaktır.
  • Bu sınava, Üniversitemize bağlı tüm Fakülte ve Yüksekokullara yeni kayıt yaptıran, ilk kez Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II dersi alacak olan öğrenciler girebilir. Öğrenciler bu haktan bir kez yararlanırlar.
  • Turizm Fakültesi, Necatibey Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü kazanmış ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, yatay geçiş veya dikey geçişle gelen öğrenciler ile halen 2.3.4. sınıflarda eğitim görmekte olan öğrenciler bu sınava giremezler.
  • Katılımcılar, sınava giriş için resmi kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) belgelerini beyan etmek zorundadırlar.
  • Sınav, 40 çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır ve 50 dakika sürecektir.
  • Katılımcılar her soru kategorisinden bir örnek sorunun yer aldığı örnek soru kitapçığına buradan ulaşabilirler.
  • Sınava giren öğrencilerin Muafiyet Sınavı Sonuçları, öğrencinin kayıtlı bulunduğu Fakülte Dekanlığına/Yüksekokul Müdürlüğüne gönderilir. Öğrenciler sınav sonuçlarını kayıtlı bulundukları Fakülte veya Yüksekokul öğrenci işlerinden öğrenirler.
  • YDI 1101 ve YDI 1201 Ders Kodlu Yabancı Dil derslerinden muaf olmak için, Balıkesir Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 17/1 maddesi uyarınca öğrencinin muafiyet sınavlarında başarılı sayılması için  60 puan (CC harf notu) ve üzeri alması gerekmektedir.
  • Sınav sonucunda en az 60 puan ve üzeri alan öğrenciler dersten muaf olurlar ve transkriptlerine muafiyet notu işlenir.
  • Sınava giren her katılımcı sınav usul ve esaslarını kabul etmiş sayılır.

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR

yabdil@balikesir.edu.tr