Öğrenci Merkezli Eğitim İlkeleri

Bankacılık ve Sigortacılık Programı, günümüzün hızla değişen ve gelişen finansal dünyasında ihtiyaç duyulan donanımlı elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışına sahiptir. Programımız, teorik bilgiyi pratik becerilerle harmanlayarak, öğrencilerimizi bankacılık ve sigortacılık sektöründe başarıya taşıyacak şekilde hazırlamayı hedeflemektedir.

Programın Temel Hedefleri:

• Bilgiye Hakim Bireyler: Öğrencilerimizin, bankacılık ve sigortacılık alanındaki temel kavramları ve güncel gelişmeleri derinlemesine anlamalarını ve bu bilgiyi analiz edebilmelerini sağlamak.
  • Eleştirel Düşünen Uzmanlar: Karmaşık finansal problemleri çözme becerisine sahip, analitik düşünebilen ve yenilikçi çözümler üretebilen bireyler yetiştirmek.
  • Pratik Becerilere Sahip Profesyoneller: Müşteri ilişkileri, finansal analiz, risk yönetimi ve sigortacılık gibi alanlarda pratik beceriler kazandırarak, sektörde aranan nitelikli elemanlar haline gelmelerini sağlamak.
  • Etkili İletişimciler: Güçlü sözlü ve yazılı iletişim becerilerine sahip, farklı paydaşlarla etkili bir şekilde iletişim kurabilen ve ikna edici sunumlar yapabilen bireyler yetiştirmek.
  • Takım Oyuncuları: Ekip çalışmasına yatkın, etik değerlere önem veren ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirerek, sektörün önde gelen kurumlarında aranan niteliklere sahip olmalarını sağlamak.

Öğrenci Odaklı Eğitim Yaklaşımı:

Bankacılık ve Sigortacılık Programı'nda, öğrencilerin aktif katılımını teşvik eden ve bireysel farklılıklarına saygı duyan bir eğitim anlayışı benimsemekteyiz. Bu bağlamda;

• Etkin ve Etkileşimli Dersler: Çeşitli öğretim yöntem ve teknikleri kullanarak, öğrencilerin derse aktif olarak katılmalarını ve konuları pekiştirmelerini sağlıyoruz.
  • Vaka Çalışmaları ve Uygulamalı Projeler: Gerçek hayattan örneklerle ve uygulamalı projelerle öğrencilerin teorik bilgiyi pratiğe dökmelerini ve problem çözme becerilerini geliştirmelerini teşvik ediyoruz.
  • Bireysel Destek ve Rehberlik: Her öğrenciye özel ilgi ve alaka göstererek, akademik ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz.
  • Modern Teknoloji Kullanımı: Eğitim sürecinde güncel teknolojilerden faydalanarak, öğrencilerin dijital okuryazarlık ve bilgi erişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.
  • Staj ve Kariyer Fırsatları: Sektörle yakın iş birlikleri kurarak, öğrencilerimize staj ve iş imkanları sunuyoruz.