23.05.2024 Ustam Yağları tarafından bölümümüz öğrencilerine yönelik pastacılık ve ekmekçilik uygulamaları gerçekleştirildi.
18.03.2024 Pirge tarafından Bölümümüz öğrencilerine yönelik "Profesyonel Bıçak Eğitimi" etkinliği gerçekleştirildi.
07.03.2024 Balıkesir Çölyakla Yaşam Derneği tarafından öğrencilerimize yönelik "Glutensiz Mutfak Uygulamaları Workshop" u gerçekleştirildi.
04.03.2024 Gastrometro Yönetici Eğitmen Şefi Murat İlke Özipek öğrencilerimize yönelik "Modern Türk Mutfağı ve Atıksız Mutfak Uygulamaları" workshop'u gerçekleştirdi.
10.02.2024 Doç. Dr. Sami Sonat ÖZDEMİR Antandros Derneği'nin düzenlediği "Cumartesi Söyleşileri" kapsamında "Antik Dönemden Bugüne Şarap ve İçecek Kültürü" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
18.01.2024 "Ahmet Kot Söyleşileri" kapsamında Turgut Çeviker tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerine yönelik "Gastronomi ve Mizah" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
29.12.2023 Araştırma Görevlisi Talha Serdar Sezen, İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü Profesyonel Beceri Laboratuvarı dersi final sınavlarına jüri olarak katıldı.
29.12.2023 Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Karaman Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kariyer Günü Etkinlikleri kapsamında yiyecek içecek alanı öğretmen ve öğrencileri ile birlikte Workshop gerçekleştirdi.
18.12.2023 Doç. Dr. Sami Sonat Özdemir Gümüşhane Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine yönelik "Kahve Kültürü" konulu bir webinar gerçekleştirdi.
04.12.2023 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Antalya’da düzenlenen Culinary Forum 2023 etkinliğine katıldı. “Connection" ana teması ile 106 konuşmacının yer aldığı 19 panel düzenlendi. “İdeal Lezzet Arayışları, Mükemmel Tabakların Arka Planı” oturumunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm başkanı Prof. Dr. Murat Doğdubay moderatör olarak katılım sağladı.
17.11.2023 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerine yönelik teknik gezi gerçekleştirildi. Gezi kapsamında; Gömeç Karaağaç köyünde yöreye özel "gelin ekmeği" yapımı, Özgün zeytinyağ fabrikası gezisi, zeytin bahçesinde zeytin toplama, Ayvalık Kesebir mandıra ziyareti, peynir tadımı, BAÇEM ziyareti gerçekleştirildi.
31.10.2023 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri Antandros Antik Kenti kazı alanında Antik Roma dönemine ait Garum Sos'u yeniden kurma etkinliğine katıldı.
30.10.2023 Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu Konferans Salonu'nda Yemek ve Mutfak Tarihi Araştırmacısı Tolunay Sandıkçıoğlu tarafından "Tarihi ve Kültürüyle Kahve" konulu seminer gerçekleştirildi.
29.10.2023 Bölümümüz Öğretim Elemanları Prof. Dr. Düriye Bozok, Doç. Dr. Göksel Kemal Girgin, Doç. Dr. Sami Sonat Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Karaman, Bigadiç Et, Süt ve Tarım Ürünleri Festivali kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmalarında jüri üyeliği görevi üstlendi.
25.10.2023 Antandros Mitoloji Arkeoloji ve Antik Lezzetler konulu söyleşinin ardından. Nurdan Çakır Tezgin tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerine yönelik Antandros Antik kenti antik lezzetlerinden "Socrates' in Halk Yemeği ve Koptai (Siyah Kek)" yapımı workshop etkinliği gerçekleştirildi.
19.10.2023 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü gönüllü öğrencilerimizin katılımıyla Balıkesir Gençlik Merkezi BAUN Genç Ofis desteğiyle “Sosyal Sorumluluk Uygulamaları” dersinin ilk projesi olarak doğa temizliği ve hayvanları besleme uygulamaları gerçekleştirildi.
09.10.2023 Dr. Öğr. Üyesi Selin İlsay tarafından birinci sınıf öğrencilerimize yönelik oryantasyon eğitimi gerçekleştirildi.
14.12.2022 Balıkesir Amerikan Kültür Koleji öğrencileri mutfağımızı ziyaret etti. Mutfak Uygulamaları 3 dersi kapsamındaki uygulamalara eşlik eden öğrenciler, Kuzey ve Güney Amerika'dan sokak lezetleri hazırlayarak tatma fırsatı buldu.
29.11.2022 "Güral Gastro ile İlham Veren Sunumlar" konulu online workshop gerçekleştirildi.
09.11.2022 Ekol Food Eğitmen Şefleri Okan Kadir Celep ve Harun Can Gürbüz Dünya Mutfakları konseptli workshop ile fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri ile buluştu. Workshop etkinliğinde Nachos, Sebzeli Noodle ve Risotto uygulamaları gerçekleştirildi.
21.10.2022 Arş. Gör. Dr. Gülhan YALIN tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları 1. Sınıf öğrencilerine yönelik AFAD Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.
29.09.2022 Arş. Gör. Dr. Sami Sonat Özdemir tarafından birinci sınıfa kaydolan öğrencilerimize yönelik oryantasyon sunumu gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat Doğdubay tarafından öğrencilerimize yönelik hoşgeldin konuşması da yapıldı.
24.05.2022 Bölümümüz öğrencileri teknik gezi kapsamında, Assos Dionysos Hotel şarap mahzenini ziyaret ettiler. Etkinlikte otel sommelier'i Tandoğan Kaymak tarafından şarap, viski ve miksoloji hakkında bilgiler paylaşıldı. Etkinlik kör tadım uygulaması ile son buldu.
24.05. 2022 Türk Mutfağı Haftası kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimiz Tellioğlu tesisini ziyaret ettiler. Etkinlikte tesisin hem satış hem de üretim kısmı ziyaret edildi, makarna üretimiyle ilgili bilgi verildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.
23.05.2022 Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Havrano Doğal Gıda İşletmesini ziyaret etti. Ziyarette, sirke tadımı, sirke yapım sürecinin anlatılması ve kahvlatı ikramı gerçekleştirildi.
11.05.2022 Bölümümüz öğretim elemanları ve öğrencileri, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen Gastro Ekonomi 2022 Zirvesi etkinliğine katıldı. Organizasyon, seminerler, tadım etkinlikleri ve yeme-içme sektörü yetkilileriyle iletişim kurma olanakları sundu.
10.05.2022 Pirge Bıçakçılıktan Sadık Doğan ve Tankut Paçacı öğrencilerimizle buluştu. Bıçak Akademisi Semineri konulu etkinlikte öğrencilerimiz bıçakçılık sektörü ve mutfakta kullanılan farklı özellikteki bıçaklar konusunda bilgilendirildi. Ayrıca etkinlikte, üç öğrencimize Pirge Şef bıçağı hediye edildi.
10.05.2022 Zincir işletmelerin tercihi Kerzz Restoran Otomasyon Sistemleri'nden Sn. M. Turhan Toraman ve Sn. Seçil Uçkun tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerine yönelik, değişen restorancılık sektöründe otomasyonun önemi ve kullanım alanları konulu bir seminer gerçekleştirildi.
26.04.2022 Omm Inn Sürdürülebilirlik Müdürü Sn. Melike Karagöbek ve Şef Halil Cem Erdoğan vegan konseptiyle bölümümüz öğrencileriyle buluştu. Etkinlikte sürdürülebilirlik ile ilgili seminer ve ardından vegan yemekler çalıştayı gerçekleştirildi.
16.04.2022 Turizm Haftası kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla gastronomi odaklı teknik gezi gerçekleştirildi. Gezi kapsamında ögrencilerimizce Havrano Doğal Gıda, Nermin Hanım'ın Zeytinliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi ziyaret edildi.
16.03.2022 Bölümümüz öğretim elemanları ve öğrencileri, Antalya'da düzenlenen Culinary Forum 2022 Etkinliğine katıldı.
22.12.2021 Mutfak Uygulamaları Dersine konuk olan Balıkesir Amerikan Kültür Koleji öğrencilerinin katılımıyla Amerikan sokak lezzetleri etkinliği gerçekleştirildi.
21.12.2021 Deniz Mahsulleri Dersi kapsamında The Chef's Company işletmecisi Şef Özdemir Oğulcan Beyhan Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileriyle Sushi&Sashimi uygulamaları gerçekleştirdi ve Uzakdoğu mutfağı ile ilgili bilgiler paylaştı.
15.12.2021 "Gastronomi Şehri Balıkesir" söyleşileri kapsamında Fakültemizi ziyaret eden GMKA Turizm Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Candan Şahin, "Gastronomide Kahvaltının Önemi ve Balıkesir Kahvaltısı" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
01.12.2021 Arş. Gör. Talha Serdar Sezen moderatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Yakup Erdem, Mantarların Gizemli Dünyası konulu bir webinar gerçekleştirdi. Microsoft Teams programı üzerinden online olarak gerçekleştirilen etkinlikte Fakülte öğrencilerimiz ile birlikte, kurum dışından çok sayıda katılımcı da yer aldı.
10.11.2021 Sakatatlar ve Mutfaklarda Kullanımı Dersi kapsamında Aslanboğa Kokoreç işletmecisi Erdal Aslanboğa öğrencilerimizle buluştu. Etkinlikte kokoreç ve diğer sakatat ürünleri hakkında önemli bilgiler paylaşan Aslanboğa, ardından öğrencilerimiz ile birlikte kokoreç sarma uygulaması gerçekleştirdi.
04.10.2021 Prof. Dr. Necdet HACIOĞLU Konferans Salonunda, Bölümümüz 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet KÖROĞLU ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY ile Bölüm öğretim elemanlarının katıldığı toplantıda, öğrencilere üniversite yaşamının tüm yönlerini kapsayan bilgiler verildi.
14.01.2021 Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Nilgün KARAMAN Balıkesir Lisesi öğrencilerine yönelik Meslek Seçimi ve Kariyer Planlaması konulu online seminerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına yönelik imkanlar hakkında bilgi verdi.
03.06.2020 Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat DOĞDUBAY Pandeminin Yiyecek-İçecek Sektörüne Etkilerinin değerlendirildiği çevrimiçi seminerde konuşmacı olarak yer aldı.
01.03.2020 International Istanbul Culinary Cup Yarışmasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimiz, Muhammed Veli Uğur, Beyithan Kaya ve Aysu Azra Karakurt ve Alper Taha Gül çeşitli kategorilerde altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
15.12.2019 Ankara’da Altınpark'taki Bal Günleri kapsamında Ankara Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ANPADER) tarafından düzenlenen 2. Başkent Ulusal Aşçılar Şampiyonası’nda Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimiz; Muhammed Veli UĞUR, Aysu Azra KARAKURT, Beyithan KAYA ve Alper Taha GÜL katıldığı 5 kategoriden de önemli dereceler aldı.
13.12.2019 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz Mutfak Uygulamaları dersi kapsamında "Hamur Hazırlama ve Taş Fırın Pişirme" uygulamaları için tahta Kürek Restoran'daydı. Uygulamada pide, lahmacun ve pizza hamurlarının hazırlanması arasındaki farklar konusunda bilgi alan öğrencilerimiz, ardından hazırladıkları hamurlar ile taş fırın pişirme uygulaması gerçekleştirdi.
06.12.2019 Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte öncelikle BIGCHEFS Mutfak Koordinatörü Murat Aslan'ın "Zincir İşletmelerde Mutfak Yönetimi" isimli paneli yer aldı. Ardından Şef Elif Çıtak'ın "Yanık Cheesecake" uygulaması ile devam eden etkinlikte, son olarak Güral Porselen üretim müdürü Uğur Turan tarafından "Porselenin Sofralarımıza Yolculuğu" isimli sunum gerçekleştirildi.
21.02.2018 Bandırma Grand Asya Hotel Executive Chef’i Arif Erden Balıkesir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle “Yemek Süsleme Sanatı” konusu çerçevesinde bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştayda farklı yiyeceklerin sunumu ve tabak süsleme yöntemlerine yönelik uygulamalar gerçekleştirilerek, öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunuldu .
29.11.2018 Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri HORECA sektörüne yönelik en kapsamlı fuarlardan biri olan Uluslararası SIRHA Fuarına katıldı. Balıkesir Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Gastronomi Topluluğu’nun etkinliği olarak gerçekleştirilen ziyarete katılan öğrenciler, sektöre yön veren firmaları ve ürünlerini tanıma fırsatı buldu.
30.04.2017 Malarnalar dersi kapsamında, İtalyan makarna firması Barilla’nın Türkiye pazarlama sorumlusu Ece ÖZGÜREL ve İtalyan uygulama şefi Fabio FOLTRAN’ın katılımıyla, makarnaya ilişkin teorik ve uygulamalı bilgilerin paylaşıldığı bir etkinlik düzenlendi.
03.03.2017 Öğretim Görevlisi Şef Esat ÖZATA Mutfak Uygulamaları dersi kapsamında bilgi paylaşımında bulunmak adına Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağını ziyaret etti. Öğrencilere sektör hakkında sahip olduğu tecrübeleri aktardığı bir sohbet oturumu gerçekleştiren ÖZATA, ardından uygulama mutfağında çeşitli tarifleri öğrenciler ile birlikte hazırladı.
17.11.2016 Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Gastronomi Turizmi Kongresi gerçekleştirildi. Açılış töreni ve protokol konuşmaları ile başlayan kongre programı, Executive Chef Gökhan TUFAN, TAŞPAKON Yönetim Kurulu Başkanı Chef Eyüp Kemal SEVİNÇ, EKS Mutfak Akademisi Öğr. Gör. Chef Esat ÖZATA ve La Lorraine Türkiye Kurumsal Şefi Executive Chef Merve Burcu AKBULUT’ un konuşmaları ile devam etti. İki gün boyunca devam eden kongrede, çeşitli üniversitelerin katılımı ile 48 sözlü bildirinin sunulduğu oturumları ardından, katılımcılara yönelik gezi programı gerçekleştirildi.