Skip to main content

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ev sahipliğinde, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Balıkesir İl Müftülüğü, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi İlmi Müzakere Topluluğu iş birliği ile Uluslararası İlahiyat Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu açılış konferansı düzenlendi.

BAÜN İlahiyat Fakültesi Hasan Basri Çantay Konferans Salonunda düzenlenen ve Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahmet Dağ’ın konuşmacı olduğu açılış konferansına; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Uluslararası İlahiyat Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Uluslararası İlahiyat Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Dağ, “Dine/İslama Bir Muhatap Olarak Yapay Zeka ve Yeni Teknolojiler” adlı, konuşmasında, yapay zekâ ve dijitalleşmenin dinî düşünce üzerindeki etkileri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Etkinlik, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun, Prof. Dr. Ahmet Dağ’a katkılarından dolayı teşekkür ederek bir plaket takdiminin ardından oturumlarla devam etti.

Yedi farklı salonda yirminin üzerinde oturum gerçekleştirilen sempozyumda fıkıh, tefsir,  hadis, kelam, dimi eğitimi, tasavvuf, İslam tarihi, din psikolojisi ve din felsefesi gibi hem klasik hem de güncel meselelerle ilgili 115 bildiri sunuldu.

2 gün süren Uluslararası İlahiyat Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu, oturum başkanlığını Uluslararası İlahiyat Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan’ın yaptığı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Mikail Akıllı, Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Aytekin Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı Değerlendirme Oturumu ile sona erdi.

Erişilebilirlik Menüsü

🌓
Yüksek Kontrast
Siyah-beyaz yüksek kontrast görünüm
TT
Büyük Metin
Yazı boyutunu %120 büyüt
Metin Boşluğu
Harf ve kelime aralıklarını artır
🔗
Bağlantıları Vurgula
Tüm linkleri belirgin hale getir
🖼️
Resimleri Gri Yap
Görselleri soluklaştır
Satır Yüksekliği
Satırlar arası boşluğu artır
Sola Hizala
Tüm metinleri sola hizala
Büyük İmleç
Fare imlecini büyüt
Animasyonları Durdur
Tüm hareketli efektleri kapat
💧
Doygunluk Azalt
Renk doygunluğunu düşür
Görme & İşitme Desteği
🔊
Sesli Okuma
Metinlere tıklayarak sesli dinleyin
📏
Okuma Kılavuzu
Satır takip çizgisi göster
Aa
Kolay Okunur Font
Disleksi dostu yazı tipi
🎯
Odak Modu
Dikkat dağıtıcıları azalt
×