Skip to main content

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “Dilde Yapı-Anlam İlişkisi” başlıklı bir konferans düzenlendi. NEF Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş’ın yanı sıra akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açış konuşmasını BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertan Örgen’in yaptığı konferansa, Türklük biliminin önde gelen hocalarından Prof. Dr. Mertol Tulum konuşmacı olarak katıldı.
Prof. Dr. Mertol Tulum, dilin ne olduğuna ilişkin açıklamalar yaparak başladığı konuşmasında dilin ancak insan ile var olabildiğini, dilin anlamlardan oluştuğunu, bunun da kelimeler eliyle gerçekleştirilebileceğini ifade edip özellikle Osmanlı dönemi metinlerinin günümüz diline kazandırılmasında dikkat edilmesi gerekenler ile bu alanda yapılan yanlışlardan söz etti.
Konferansın ardından Prof. Dr. Mertol Tulum’a teşekkür ederek çiçek takdim eden Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da Hukuk Fakültesindeki lisans yıllarında kendisinin derslerini dışarıdan ilgiyle takip ettiğini ifade etti.
Etkinlik çiçek ve hediye takdimi ile toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Erişilebilirlik Menüsü

🌓
Yüksek Kontrast
Siyah-beyaz yüksek kontrast görünüm
TT
Büyük Metin
Yazı boyutunu %120 büyüt
Metin Boşluğu
Harf ve kelime aralıklarını artır
🔗
Bağlantıları Vurgula
Tüm linkleri belirgin hale getir
🖼️
Resimleri Gri Yap
Görselleri soluklaştır
Satır Yüksekliği
Satırlar arası boşluğu artır
Sola Hizala
Tüm metinleri sola hizala
Büyük İmleç
Fare imlecini büyüt
Animasyonları Durdur
Tüm hareketli efektleri kapat
💧
Doygunluk Azalt
Renk doygunluğunu düşür
Görme & İşitme Desteği
🔊
Sesli Okuma
Metinlere tıklayarak sesli dinleyin
📏
Okuma Kılavuzu
Satır takip çizgisi göster
Aa
Kolay Okunur Font
Disleksi dostu yazı tipi
🎯
Odak Modu
Dikkat dağıtıcıları azalt
×