Skip to main content

Balıkesir Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen yenilikçi buluşlar, üniversitenin araştırma ve yenilikçilik kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi de akademisyenlerin bilimsel çalışmalarını ulusal ve uluslararası patent/faydalı model sistemlerine kazandırarak ticarileştirme süreçlerini desteklemeyi sürdürüyor.

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde faaliyet gösteren Patent Ön Değerlendirme Komisyonu, 2025/11 sayılı toplantısında üç yeni fikri mülkiyet başvurusunu değerlendirmeye aldı. Yeni başvurularla birlikte 2025 yılında TTO’ya başvurusu yapılan patent ve faydalı model sayısı toplam 19’a ulaştı.

Toplantıda; Doç. Dr. Nihal Arda Akyıldız’ın buluşçuları arasında yer aldığı bir başvuru, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Korkmaz’ın buluşçuları arasında bulunduğu bir diğer başvuru ve Doç. Dr. Bahadır Çağlar, Doç. Dr. Süha Serin ve Arş. Gör. Ahmet Buğra Önler tarafından ortaklaşa geliştirilen bir faydalı model başvurusu komisyon gündeminde görüşüldü.

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve BAÜN TTO Başkanı Prof. Dr. Fatih Satıl, BAÜN TTO Koordinatörü Doç. Dr. Fatmagül Tolun ve Teknoloji Transfer Ofisi ekibinin katılım sağladığı toplantıda, başvuru sahipleri çalışmaları hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.

Erişilebilirlik Menüsü

🌓
Yüksek Kontrast
Siyah-beyaz yüksek kontrast görünüm
TT
Büyük Metin
Yazı boyutunu %120 büyüt
Metin Boşluğu
Harf ve kelime aralıklarını artır
🔗
Bağlantıları Vurgula
Tüm linkleri belirgin hale getir
🖼️
Resimleri Gri Yap
Görselleri soluklaştır
Satır Yüksekliği
Satırlar arası boşluğu artır
Sola Hizala
Tüm metinleri sola hizala
Büyük İmleç
Fare imlecini büyüt
Animasyonları Durdur
Tüm hareketli efektleri kapat
💧
Doygunluk Azalt
Renk doygunluğunu düşür
Görme & İşitme Desteği
🔊
Sesli Okuma
Metinlere tıklayarak sesli dinleyin
📏
Okuma Kılavuzu
Satır takip çizgisi göster
Aa
Kolay Okunur Font
Disleksi dostu yazı tipi
🎯
Odak Modu
Dikkat dağıtıcıları azalt
×