Skip to main content

Balıkesir Üniversitesi, sadece akademik ve bilimsel çalışmalarıyla değil; aynı zamanda üretim odaklı uygulamalarıyla da değer üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Çağış Yerleşkesi içerisinde bulunan tarıma elverişli arazilerde ekimi gerçekleştirilen yemlik yulaf, arpa ve buğday için hasat gerçekleştirildi.

441 dekar alanda gerçekleştirilen ekim sonrasında elde edilen ürünler, Veteriner Fakültesi Uygulama Çiftliğindeki hayvanlar için yem olarak değerlendiriliyor.

Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı, beraberinde Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Büşra Yaranoğlu ile birlikte hasat çalışmalarına katıldı. Tarımsal üretim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Pancarcı, kampüs içerisinde tarıma elverişli alanları tarımsal üretim amacıyla kullandıklarını ifade ederken, elde edilen ürünlerle de hayvancılık faaliyetlerinin desteklendiğini belirtti. 

Erişilebilirlik Menüsü

🌓
Yüksek Kontrast
Siyah-beyaz yüksek kontrast görünüm
TT
Büyük Metin
Yazı boyutunu %120 büyüt
Metin Boşluğu
Harf ve kelime aralıklarını artır
🔗
Bağlantıları Vurgula
Tüm linkleri belirgin hale getir
🖼️
Resimleri Gri Yap
Görselleri soluklaştır
Satır Yüksekliği
Satırlar arası boşluğu artır
Sola Hizala
Tüm metinleri sola hizala
Büyük İmleç
Fare imlecini büyüt
Animasyonları Durdur
Tüm hareketli efektleri kapat
💧
Doygunluk Azalt
Renk doygunluğunu düşür
Görme & İşitme Desteği
🔊
Sesli Okuma
Metinlere tıklayarak sesli dinleyin
📏
Okuma Kılavuzu
Satır takip çizgisi göster
Aa
Kolay Okunur Font
Disleksi dostu yazı tipi
🎯
Odak Modu
Dikkat dağıtıcıları azalt
×