Skip to main content

Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Fikret Şen tarafından hazırlanan “Renkler ve Kültürler Sahnesi” isimli Gençlik Değişim Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek toplam 33.573 Avro hibe almaya hak kazandı.

6 Ülkeden 40 Genç Balıkesir’de Buluşacak

Proje kapsamında Türkiye’nin yanı sıra; Çekya, İtalya, Litvanya, Kuzey Makedonya ve İspanya olmak üzere 6 farklı ülkeden 18-30 yaş arası 40 genç, 2025/2026 proje dönemi içerisinde Balıkesir Üniversitesinde bir araya gelecek. Farklı kültürel arka planlara sahip gençler, belirlenen temalar çerçevesinde ortak çalışmalar yürüterek kültürel etkileşimlerini güçlendirecek, dayanışma ve hoşgörü temelli deneyimler edinecekler.

Sanat ve Drama Aracıyla Empati

Proje kapsamında, gençlerin kültürel ve fiziksel farklılıklar hakkındaki farkındalıklarını artırmak amacıyla sanat ve drama temelli atölyeler gerçekleştirilecek. Dramatizasyon, müzik, dans ve beden dili gibi yaratıcı tekniklerle katılımcılar, sözcüksüz iletişim kurarak önyargılarını sorgulama ve empati becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Proje, bireysel gelişimin ötesinde sosyal uyumu ve Avrupa vatandaşlığı bilincini de desteklemeyi hedefliyor. Gençler, farklı kültürel geçmişlere sahip bireylerle bir araya gelerek ortak değerler geliştirecek, kültürel bariyerleri aşma ve anlamlı ilişkiler kurma deneyimi kazanacaklar.

Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. İhsan Kısadere, proje hakkında bilgi vererek; “Gençlerin kültürel farklılıklara karşı daha bilinçli, hoşgörülü ve açık fikirli bireyler olarak yetişmesini hedefleyen proje, toplumsal uyumu güçlendirmeyi ve özellikle dezavantajlı gençlerin sosyal yaşama daha etkin katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen proje, kültürel çeşitliliği bir zenginlik olarak ele alıyor ve bu çeşitliliği anlamayı, kabul etmeyi ve yaşatmayı önceleyen yaratıcı, katılımcı yöntemler sunuyor” dedi. Doç. Dr. İhsan Kısadere, projenin sosyo-kültürel yatırımlar açısından gelişmeye açık olan Balıkesir için de önemli bir fırsat sunduğunu, bölgedeki gençlere yeni perspektifler kazandırarak daha katılımcı, hoşgörülü ve barışçıl bir toplumun inşasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Erişilebilirlik Menüsü

🌓
Yüksek Kontrast
Siyah-beyaz yüksek kontrast görünüm
TT
Büyük Metin
Yazı boyutunu %120 büyüt
Metin Boşluğu
Harf ve kelime aralıklarını artır
🔗
Bağlantıları Vurgula
Tüm linkleri belirgin hale getir
🖼️
Resimleri Gri Yap
Görselleri soluklaştır
Satır Yüksekliği
Satırlar arası boşluğu artır
Sola Hizala
Tüm metinleri sola hizala
Büyük İmleç
Fare imlecini büyüt
Animasyonları Durdur
Tüm hareketli efektleri kapat
💧
Doygunluk Azalt
Renk doygunluğunu düşür
Görme & İşitme Desteği
🔊
Sesli Okuma
Metinlere tıklayarak sesli dinleyin
📏
Okuma Kılavuzu
Satır takip çizgisi göster
Aa
Kolay Okunur Font
Disleksi dostu yazı tipi
🎯
Odak Modu
Dikkat dağıtıcıları azalt
×