Misyon-Vizyon
Bölümümüz genellikle yüksek kaliteli ve güvenilir gıda üretimi ve dağıtımı ile ilgilenen bilimsel bir sahadır. Günümüzde tüketicilerin besin değeri ve duyusal kalitesi yüksek, güvenli, sağlıklı, ekonomik ve daha uzun süre muhafaza edilebilir gıdalara ve ürün çeşitliliğine olan talepleri dikkate alındığında, gıda mühendislerinin hammadde kalitesi konusunda üreticilerle iletişimde olma, ürün geliştirme, proses konusunda çözüm üretme, yeni ambalajlar ve ambalajlama teknikleri geliştirme, yüksek katma değerli gıdalar üretme, geleneksel gıdaları sanayiye kazandırma ve yasal hükümleri takip etme gibi alanlarda nitelikli olması kaçınılmazdır. Gıdaların kalite özelliklerinin iyileştirilmesi, yeni ürün ve proses metotlarının geliştirilmesi, bir gıda mühendisinin uğraşlarından birkaçıdır. Son yıllarda gelişmiş toplumlar tarafından işlenmiş gıda arzı gerekliliğinden dolayı gıda mühendisliğinin önemi giderek artmaktadır. Bölümümüz gıda bilimi ve teknolojisi odaklı araştırma olanaklarına sahip olmakla birlikte, öğrencilerine de sektörün gereksinimlerini karşılayabilecek bir eğitim sunmaktadır.
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Mustafa KIRALAN