Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

1.Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim ettiğim bir evrakı ne zaman geri alabilirim?

- İş yoğunluğuna bağlı olarak 1-3 iş günü içerisinde alabilirsiniz. İstisnai durumlarda 7 iş gününü bulabilir.

2. Erasmus+ kapsamında kalacak yer masrafının karşılanması mümkün mü?

-Hayır program ayrı bir hibe ile bunu şu an için desteklememektedir.

3.Kaç ay boyunca maddi destek alacağım?

-Öğrenci kendisi ile imzalanan hibe sözleşmesi doğrultusunda hibelendirilir. Hibe miktarları ülkelere göre değişiklik gösterir.

4.Gittiğim Üniversitede kalacak yeri nasıl ayarlayabilirim?

-Konaklama yeri ayarlamak öğrencinin yükümlülüğündedir. Bazı okullar Erasmus+ öğrencilerine kendi yurtlarında konaklama imkânı sunmaktadırlar.

5.Hangi yabancı dil puanını başvuruda kullanacağım?

-Hangi sınav sonuçlarının kullanılacağı ve asgari puanlarının kaç olacağı Merkezimiz tarafından  ilan edilmektedir.

6.Karşı kurumla ben  yazışabilir miyim?

-Seçildiğiniz bilgisi karşı kuruma Merkezimiz tarafından verilir. Zorunlu olmadıkça ve özensiz olarak karşı üniversitelerle yazışma yapmayınız. Öncelikle durumu Erasmus + bölüm koordinatörünüze veya Merkezimize danışınız. Ama gideceğiniz okulun web sayfasını dikkatlice incelemek, sorularınızın cevabının sayfada olup olmadığını kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Karşı kurumdan gelen bilgilendirme e-postalarını takip etmeniz gerekir.

7. Karşı üniversiteye başvuruyu nasıl yapmalıyım?

-Seçildiğiniz bilgisi verildikten sonra Üniversite çok zaman geçmeden sizle iletişime geçecek ve başvuru sürecini başlatacaktır.

8. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden faydalanırken Üniversitemizde ders kaydı yaptıracak mıyım?

-Öğrenciler yurt dışında faaliyet gerçekleştirdikleri süre zarfında kendi yükseköğretim kurumlarına kayıtlarını yaptırarak varsa normal olarak ödedikleri harç/öğrenim ücretlerini ödemeye devam ederler.

9.Programdan ne kadar süre ile faydalanabilirim?

-Öğrenciler Merkezimiz tarafından dönemlik olarak seçilirler. Bir öğrenci öğrenim hayatının her kademesinde (lisans/yüksek lisans/doktora) ayrı ayrı olmak üzere Erasmus’tan maksimum 12 ay faydalanma hakkına sahiptir.

10. Vize sürecim için Merkezden bir belge alacak mıyım?

-Gerekli tüm belgelerinizi tamamladıktan sonra yazıyı temin edebilirsiniz. Bu duruma bağlı olarak elektronik veya yazılı olabilir.

11. Yeşil pasaportum var. Yine de vize başvurusu yapmalı mıyım?

-Erasmus öğrenim hareketliliği faaliyeti 3 aydan kısa süremez. Bu durumda yeşil pasaportunuzun 90 günlük vize süresi dolduğunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu durumlarla karşılaşmamak adına yeşil pasaportunuz olsa dahi vize almanızı öneririz.

12.Öğrenim anlaşmasını nasıl hazırlayacağım?

-Erasmus+ bölüm koordinatörünüz belgenizi imzalamaya yetkili kişidir. Lütfen online learning agreement (EWP-OLA) sayfasını inceleyiniz.

13. Öğrenim Anlaşmasında değişiklik yapabilir miyim?

-Çeşitli sebeplerle öğrenim anlaşmasında yapılacak olan değişikliklerin, gidilen yükseköğretim kurumunda akademik dönemin başlamasını takiben en geç 5 hafta içerisinde yapılmış olması ve anlaşmanın taraflarınca değişiklik talep edildikten sonra en geç 2 hafta içinde onaylanması gerekir.

14. Erasmus+ döneminde aldığım dersler Üniversitemde sayılıyor mu?

-Başarılı olmanız durumunda dönüşte tanınmanın  gerçekleşmesi beklenir.

15. Erasmus +hibesinin ödenmesi nasıl olur?

-Erasmus+  hibeniz %80 ve %20’lik dilimler olmak üzere 2  ayrı ödemeyle hesabınıza yatırılır. %80 gidişinizden önce; %20'lik kısım ise başarılı olmanız ve eksiksiz belge sunmanız koşuluyla dönüşünüzü takiben yatırılır.Ödemeler avro cinsindendir.

16.Üniversitemin anlaşmalı olmadığı Üniversitelere gitmem mümkün müdür?

-Hayır  öğrenci öğrenim hareketliliği için anlaşma şartı vardır.

Uluslararasi iliskiler Arastirma ve Uygulama Merkezi Rektörlük Binasi, 5. Kat, Çagis kampüsü, 10145, Balikesir

+90 266 612 1452 +90 266 612 1400 / 101620 - 101621 - 101622
erasmus@balikesir.edu.tr